torsdag 1 november 2012

EN HELT VANLIG DAG

Jag försöker hålla den här bloggen så fokuserad på broderi (eller textil) som det bara går, eftersom det är det den handlar om. Det är inte en dagboksblogg, det är liksom inte så intressant vad jag åt till frukost. Men! För en gångs skull tänkte jag göra lite annorlunda och faktiskt visa vad jag åt till frukost igår, och hur resten av dagen var. En ganska normal arbetsdag nuförtiden.


Först frukosten då: jag äter oftast yoghurt med frukt- och nötblandning, eller en smoothie. Till det te (här citron och ingefära), ibland juice och igår blev det hembakt knäckebröd. M har snidat både skål och den fina skeden. Antingen äter jag i köket eller i soffan framför tv:n. Då är det lätt att gå över till förmiddagens broderande medan man kollar på Kunskapskanalen eller gamla avsnitt av Grey's Anatomy.


Jag försöker brodera så mycket som möjligt på förmiddan eftersom det är bäst ljus då. För hur bra lampa man än har är det inget som funkar lika bra som dagsljus.


Jag jobbar fram till lunch, då det ofta blir gröt eller rester. Nu fanns det lite matvete kvar som blev en sallad med tomat, kapris, keso och solrosfrön.


Sen var det ett gäng materialsatser som behövde packas och skickas till Svensk Hemslöjd. Jag försöker komma in i en rutin där jag antingen cyklar, promenerar eller gör yoga en gång om dan, alltså nån slags vardagsmotion. Annars blir man för jädra stel.


När jag kom hem från posten och affären och Apoteket var det dags för dagens bästa stund: eftermiddagsfikat. Eftersom vi har brevlådan nere i porten blir det oftast så att jag läser dagstidningen först till fikat. Igår blev det en riskaka, en skorpa med nygjord hallon- och björnbärssylt och dadlar. Jag älskar verkligen småkakor, särskilt att baka dem, men det blir lite väl att äta kakor varje dag. Så nu blir det mer och mer torkad frukt som sötsaker.


Sen borde jag kanske broderat lite till, men jag tror att det är bra för hjärnan att göra olika saker, även kreativa sådana. Just nu är jag lite inne på enklare sorters tygtryck, så jag gjorde andra färgen på det tyget jag började trycka med schablon häromdan.


Arbetsdagen blev lite avbruten efter det, för vi skulle åka och hämta den här hyllan vi hittade på en loppis i Halmstad i helgen. Ganska precis vad vi letat efter! Jag får lådor att lägga saker i och både skrivarn och scannern fick plats i skåpet - hurra! Gubben som lämnade ut det försäkrade sig om att vi visste att det var från 50-talet (jo, vi vet, det var därför vi ville ha det).


Efter middagen, när M diskade, jobbade jag vidare på ett lite hemligt julklappsprojekt, inspirerat av boken om Yllebroderi. Sen bakade jag Anna Bergenströms långa nötskorpor, eftersom det som sagt är så roligt att baka (och för att de är kanske världens godaste kakskorpor). Jag gjorde även den här fikonfudgen som jag velat prova ett tag. Vegansk bakning är både spännande och gott (och nyttigare), så det ska jag verkligen prova mer. Sist så kollade vi på Sjätte sinnet, det var ju ändå Halloween.


This is what I did yesterday: ate and sewed and sent some embroidery kits at the post office and did some textile prints and picked up a new/old cupboard we bought this weekend and baked some cookies and made fig fudge and watched The Sixth Sense. I usually keep this blog pretty strict, only textile related posts, but this is what a work day of mine might look like.

5 kommentarer:

Sara ~Snövits äpple~ sa...

Jag tycker om det här inlägget, roligt att få veta lite mer om en av mina favoritbrodöser! Och det nspirerar mig till att bli ännu mer pysslig; att baka knäckebröd och börja med julklappsprojekt och laga eget godis.

Karin sa...

ah vad gullig du är! jag tänker nästan inte på att det är pyssel längre, det är bara en del av vardan att baka bröd och göra saker själv. men kul att du blev inspirerad :)

Ann-Sofie Pfeiffer sa...

Hej! Vilken trvlig blogg du har :) Jag har läs den ett tag nu och köp din bok - jättfin! Nu såg jag att du använde schablon för att trycka på tyg. Jag har försökt hitta bra schablonplast utan att lyckas och tänkte fråga om du har något bra tips?

Hälsningar
//Ann-Sofie

Eva sa...

En härlig dag verkar det.
Och ett härligt skåp!

Karin sa...

Ann-Sofie: jag har använt en ganska stadig plastficka här, det funkade bra. Annars ska ritfilm vara bra. Har beställt det i en konstnärshandel och ska testa det. Återkommer med utvärdering!