lördag 24 november 2012

DET VAR DET JÄVLIGASTE

Jag hade tänkt skriva ett fint inlägg om förra helgens kurs i Järvsö, men fick veta att jag numera inte kan ladda upp bilder på Blogger utan att betala för det. Så mycket för "gratis och lätt att använda"... Nu måste jag fundera på hur jag ska lösa det här och om bloggen eventuellt måste flyttas nånannanstans.

Är det någon annan som har varit med om det här? Och har bra tips på andra bloggprogram med större gratis lagringsutrymme?
/tacksam för svar

20 kommentarer:

Erica Bessant sa...

Tror att det går att undgå om man skaffar google konto. Men jag är inte säker... kolla upp det.

Madde sa...

Jag använder wordpress & tycker att det är ett bra och enkelt verktyg. Lagringsutrymme handlar om mitt webhotell, inte om mitt bloggverktyg. Lycka till!

dace sa...

Bilder som du laddar upp hamnar på din Picasa album. När nån slags utrymme är fullt, kan man inte ladda upp mer. Antingen: 1) du kollar igenom om det finns dubbletter och sånt du inte behöver 2) du tar bort bilder från Picasa, minskar de med nån bildredigeringsprogram och laddar upp igen. (jätte jobbigt, men funkar).

Futu sa...

Har hört fler bloggare som haft problem med detta... Urbota dumt om jag får säga det själv, men så är det väl i konsumtionssamhället. Hoppas du hittar ett alternativ.

Skarvtjärns Greta sa...

http://fixa-din.blogspot.fr/2012/06/mer-gratis-bildutrymme-gor-sa-har.html
Försök med den här. Jag hade samma problem

nitsirk sa...

What? Ja det var verkligen det jävligaste. Jag trodde inte det fanns några begräsningar alls, gratis är gratis liksom. Trist!

englundskan sa...

Hm, skumt. Jag kör också blogger men har inte www-adress. Det är ingen som sagt något om pengar än i alla fall. Och inte vet jag hur stort lagringsutrymme jag har heller.

Johanna sa...

Jag läste i en blogg om ett enkelt sätt: skapa en annan sribent! Och mindre bilder i framtiden är också värt att komma ihåg :)
Måste kolla storleken av mina bilder också...

Amy V. sa...

You can use another image hosting service like flickr.

One way to use them in your blog is to do this:
On the flickr image page, click share then "Grab the HTML/BBC Code". Copy that html code.

On your blogger post page, click HTML. Find where you want to put the image and paste the HTML code there. Click "Compose" to go back to your normal blog post writing window.

hope that's of help!

Pysselfarmor sa...

nämen oj!?? vad konstigt...jag har ju en fotoblogg där jag laddar upp bilder flera gånger i veckan. Ändrar du storleken och sparar för webben för dina bilder? Det gör jag och det är kanske därför jag klarar mig än så länge....
Här får du en länk att kolla
http://fixa-din.blogspot.se/2012/04/bildsmart-ladda-upp-bilder-pa-bloggen.html

Mira sa...

Det handlar mycket om hur stora bilder du laddar upp. Picasa har ett lagringsutrymme på 1024 mB, vilket är rätt mycket. Beskär du dina bilder i en storlek med högsta måttet strax under 800, räknas det knappt alls. Jag brukar beskära mina t.ex. 799x600 och med en upplösning på 72 ppi, jag har bloggat (fotoblogg) i snart fem år och har bara fyllt 10% av mitt utrymme. Se över måtten på dina bilder och gör som dace säger här ovan, rensa dubletter, så ska du se att det får plats ganska mycket.

'ulliganen sa...

Jag råkade ut för precis samma häromdagen. Överförda från kameran är bilderna enorma - detta kan ändras i photoshop (fr 4 till 1 MB ca)... tyvärr innebär det att problemet återkommer efter ett par bloggår till men lite mer respit. Om du hittar ett annat sätt att lösa det på får du gärna blogga om det också =) Happy hunting!

Anonym sa...

Gratis betyder inte obegränsad. Vad man får gratis är 1GB bildplats enligt support: http://support.google.com/blogger/bin/answer.py?hl=en&answer=42348 (förlåt - vet inte om denna sidan finns på svenska).

Clara sa...

Va! Vad konstigt. Jag har ju också blogger, nu blev jag orolig för det lär ju hända mig också för eller senare.

Jag har länge tänkt flytta min blogg till wordpress som jag byggt min hemsida i, det blir bara aldrig av. Men det kanske skulle vara något för dig?

Anonym sa...

If you're not paying for it you are not the customer - you're the product being sold.

Free to you - why complain?

Emileitha/Tarja sa...

Har bloggat sedan -08 o inte fyllt på mitt utrymme ännu .
Minska bilderna o kolla storleken på bilder du laddar in.
Väldigt många som har problem med samma sak.. men det går att fixa till.. Lycka till

fale artut sa...

PRECIS! Och hur får man bort bilderna om man nu har för många som tar plats? Hos mig står det att de lagras i Picasa, men det står också att det är kopplat till Google Chrome, vilket jag inte har. Surt, och Skit var orden! Inte vill man betala något heller! Riktigt surt har det varit i flera dagar. Har fått ett tips i mona kommentarer men har inte fått till det än. Skall kolla hur det går för dig!

ARGA STICKAREN sa...

Jag kör wordpress på eget hotell, jag tycker att det är behändigt och bra!

Camilla sa...

Jag använder Flickr, som någon föreslog. Då laddar jag inte upp bilderna på Blogger utan klipper in dem, så de tar inget utrymme där. Sen är ju Flickr inte heller obegränsat, men det kostar några hundra per år för obegränsat utrymme, och jag har den som backup. Har större kamera och Photoshop, så mina bilder är ganska tunga ibland.

Kristin sa...

Om du har officeprogrammet så är office picture manager enkelt att förminska bilder i. Gå in på Edit picture och sen resize och välj lämpligt alternativ, klart. Glöm inte att göra storleksändringen på en kopia om du vill ha kvar originalet i vanlig storlek.