torsdag 26 juli 2012

ROADTRIP & BLOGGTRÄFF

Igår kväll kom vi hem från en liten roadtrip. Den gick först till några av M:s släktingar i Östergötland och Norrköping. Trevlig stad, mycket vatten.


Sen åkte vi ner genom Småland, rastade och badade vid den här härliga viken


och stannade igen här, i en kohage utanför Kalmar. Fint var bara förnamnet.


Till sist nådde vi fram till våra vänner i Blekinge, som nyss blivit med det här huset från tidigt 1800-tal. (Den som vill följa hur de kommer renovera och bevara huset kan kolla här.)


Men jag ska inte tråka ut er med mina semesterbilder, utan skriva om nåt bloggrelaterat. Nämligen att vi igår var i Karlshamn och träffade den grymma Lina OJ. Vi hade först bara tänkt kolla i butiken hon har med några vänner och duktiga konsthantverkare, Gruppen Karlshamn design, belägen på Ronnebygatan. Men det blev istället god jordgubbsfika hemma hos henne och sedan besök i ateljén, innan butiken.


Ateljén var väldigt trivsam, belägen i ett 1700-talshus inne i Karlshamn. Inspirerande grejer fanns överallt: fina koppar, folkdräktsdelar, bilder och tapetprover.Lina visar tyghyllan, lite lagom färgkoordinerad sådär.Lapptäcke, omgjord barnstol och några av Linas söta grodor.


I pentryt fanns mer fint porslin.Hon hade även klätt om den här snygga soffan i butiken. Och hallå vilket underbart bok/tidningsstöd!Jag gick ifrån min princip att inte köpa nya kläder och slog till på den här fantastiska omlottklänningen med extra mycket vidd i kjolen. Men vi kom fram till att det nästan var som att köpa second hand eftersom tyget var det. Dessutom kändes det mycket bra att stödja en så duktig designer. Jag tror att den här klänningen kommer vara med lång tid framöver och det är inte omöjligt att det blir fler av Linas grejer i framtiden.
Det var en härlig, inspirerande och galet varm dag, så jag somnade ovaggad när vi kom hem efter kvällsdoppet vid Östra stranden i Halmstad. Precis som det ska vara på sommaren.


Me and M have been driving around the south part of Sweden, visiting some of his family and friends. Yesterday we met up with the one and only Lina OJ, fellow blogger and amazing designer. We had strawberries at her place first, visited her studio in Karlshamn and i bought one of her dresses. Isn't it lovely?

3 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

En så härlig "tripp" du gjort....och det där besöket blir jag allt litet avis på ;-))

Attans snygg klänning du köpt! Den passar dig perfekt!

Lina OJ sa...

Tack för besöket och välkomna åter!

Eva sa...

Verkligt läcker klänning! Ska gå in o kika på hennes sida. Och fråga bloggvännen som bor i Mörrum om hon varit där. (Har ett antal ggr ifrågasatt hur hon kan bo så nära Fingerfärda utan att ruinera sig...)