onsdag 1 februari 2012

TAKE ME TO TATE


Vi ägnade nästan en hel dag åt Tate Modern. Trots att vi kom lite mellan utställningar, i den stora turbinhallen var det bara ett litet videoverk som syns nedan, var det inga problem att sysselsätta sig. Vi kollade inte ens på hela permanenta utställningen. Det är helt enkelt för stort (och så skulle vi hinna till Den Stora Bokhandeln också innan den stängde)


Det fanns en hel del fint som hade mer eller mindre textila/taktila inslag, som Mariza Merz's utforskande av stickning.

Do Ho Suh:s exakta återbildning av trappan i hans ateljé var riktigt bra. Det var bara den i ett helt rum, där hans golv blev vårt tak. Även Michelangelo Pistolettos Venus of the rags kändes aktuell i o m dagens klädkonsumtion.Guerrilla Girls hade en hel vägg med sina tavlor och väckte minnen från mina studier i feministisk konstvetenskap. Och den här boken var grymt fin, men jag missade att fota av vem som gjort den.Efter konsten gjorde vi av med alldeles för mycket pengar i shopen, och var tvungna att ta igen oss med fika högst upp i byggnaden. Även ett regngrått London är ju charmigt. Jag hittade en av de snyggaste tygväskorna från lazy oaf


M köpte fåglar till mig och jag köpte bl a den underbara State of Craft. Mer om den i ett senare inlägg.


We spent almost a whole day at Tate Modern, looking at art and buying nice things in their shop. M bought me bird mobiles (even though it was his birthday) and I bought a supercute tote bag and some books, State of Craft being one of them.

1 kommentar:

Unknown sa...

Tate Modern är verkligen överväldigande. Var där med man och barn 8 och 10 år och lyckades få några fantastiska timmar. Även deras shop krävde sin tid. Det går inte att se allt men du visar upp väldigt intressanta konstverk från utställningarna.

Ett mindre museum i London som är sevärt är Sir John Soame's Museum. www.soane.org.