måndag 20 februari 2012

2:A HANDS SHOPPING

Åh, Myrorna Halmstad, jag älskar dig.
Det kanske inte är lika låga priser och man kanske inte gör lika udda fynd som på Kupan eller Amnesty i samma stad, men jag hittar alltid fina och prisvärda kläder när jag är där. De verkar dessutom ha ett samarbete med Åhléns: de senaste gångerna har jag sett flera helt oanvända plagg från dem (med etiketten bortklippt) och ibland flera av samma modell. Det är ju jättebra, om de skänker överblivna kläder som inte gått på rean, istället för att slänga dem. Är det nån som sett det på nån annan second hand-butik? Jag blev överlycklig när jag hittade klänningen till höger här, som jag provade på Åhléns när den var ny men aldrig köpte.Den här grönturkosa saken var i något konstigt polyestertyg med statisk elektricitet-varning, så jag köpte den inte. Men det är rätt bra att ta kort på sig själv i kläder som man gillar. Då kan man leta efter liknande modeller andra gånger, eller försöka sy något själv i ett bättre tyg.
På textilavdelningen hittade jag den här lilla kökshandduken. Tyvärr var den lite för sliten och konstig i färgerna, men herregud vilket sött broderi! Det ska jag göra själv nån gång.


Hur fint det än är med omlottklänningar så kan det vara svårt att få det att... hur ska jag säga... gå ihop snyggt över bysten. Den här var dessutom en storlek för liten, och jag är inte jätteförtjust i att ha ett linne under. Men: jag älskar verkligen tyget och mönstret, och för 60 kr kunde jag inte lämna kvar den i butiken. Så den får nog bli en omlottkjol istället. Här har jag bara vikt in hela överdelen, men jag tror att jag kommer göra en snyggare linning istället. Annars är ju kläder som kan användas på flera sätt det bästa som finns.På väg till kassan hittade jag dessutom den här rosa... koftan, eller vad det är. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om den är fantastisk eller förskräcklig, men tänkte att den iaf kan funka som inspiration för hålsöm. Eventuellt att jag kan ändra halslinningen lite och ha den bakochfram, som en topp med knappar i ryggen.


För knapparna var väldigt fina och tygklädda!I'm visiting my boyfriend in Halmstad and did some thrifting at Myrorna. It's such a great store, I almost always end up buying clothes there. They also seem to have a deal with a swedish department store, since I've found several brand new items from them there recently. Like this wrap dress, which I'm thinking about turning into a skirt instead. I also bought the pink little top but I can't decide: is it cute or hideous? The embroideries on it might work as inspiration, if nothing else.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Hej.
Jag vill bara berätta att jag idag fick din bok i födelsedagspresent av mina snälla barn.
Underbar bok!!

/Anna

Karin sa...

åh tack! :) kul att du blev nöjd.

Eva sa...

Jag hittade boken inne (för en gångs skull) på biblioteket i förrgår. Det är den inte längre... (MÅSTE få råd till en egen!)
Egentligen skulle jag kommentera att jag också sett samarbete second hand och just Åhléns. Då var det Stadsmissionen i Stockholm och kanske inte så konstigt eftersom Antonia A:xson Jonsson var ordf i SSM då. Toppen när Åhléns eller andra kanske skulle slänga en del annars!

JAMIE SAYS DREAM sa...

Så bra det måste vara att kunna sy och ändra kläder. Jag älskar att handla second hand men nuförtiden blir det mer saker än kläder.

metamorphosis sa...

Vilka fina fynd - och så roligt att se ett samband mellan Åhlens o second hand! Hoppas fler kedjor hakar på!