söndag 7 augusti 2011

FOTOMARATON

En av de roligaste (och svåraste) sakerna jag gjorde på semestern var att delta i Falkenbergs fotomaraton. Det är fotoklubben där som anordnar det varje sommar och på fyra timmar skulle man fota sex olika teman. Det var mer eller mindre knepigt att traska runt i hela stan för att hitta motiven, ta en bra bild som man är nöjd med och dessutom under tidspress och i gassande sol! Jag hade skavsår och ont i huvudet i slutet av dan, men oj va skoj det var.

Första temat var Ätran. Jag sökte mig in i skuggan på ena sidan av floden och hittade flugfiskare (det var det fler som gjorde, tror de blev lite störda i sin fiskelycka...)


Andra temat var Grind. Först förbannade jag det skarpa solljuset och tyckte bilderna blev hemska... tills jag kom på att utnyttja skuggorna. Det blev en tredjeplats för den bilden - kul!


Nästa tema var 30. Väldigt svårt, men jag hittade några grejer på torget som kostade 30 kr, bl a en bunt chrysanthemum. Inte jättenöjd men var tvungen att ta en mat- och drickapaus då så det blev inga fler alternativ...


Efter omladdning var nästa tema Växter, vilket är ett av mina favoritmotiv att fota. Jag snöade in på att hitta kontraster och växter som spränger upp genom gatstenarna. Grått, grönt och gult är också väldigt fint ihop.


Femte temat var Bro. Sökte mig återigen ner mot Ätran då och blev helt kär i den här stackars båten! Den såg så sorgsen ut men samtidigt lite bekvämt lutad mot kajen. Och det är ju faktiskt en bro med i bakgrunden.


Sista temat var Stadsloppet, som hölls samma dag. Jag ville inte fota en massa löpare, för det skulle nog alla andra göra, så jag valde de sköna volontärerna som förberedde vattenutdelningen. Det enda som stör mig är bilen i bakgrunden, annars gillar jag den där gubben, hans blå tröja och den blå vattenhinken.


Igår delades priserna ut, fast jag kunde ju tyvärr inte vara med eftersom jag åkt hem. Men man kan kolla in alla vinnarna här.

4 kommentarer:

Ulla sa...

Grattis Karin !

Pysselfarmor sa...

Jättegrattis!

Magnus Karlsson sa...

Trevligt att information om vårt maraton sprids. Välkommen igen nästa sommar.
Magnus, Falkenbergs fotoklubb

Heidi sa...

Det verkar vara en rolig tävling! Grattis och kul att se dina bilder!