tisdag 4 februari 2014

EN VANTE ELLER TVÅEn annan sak eleverna får göra på Skapande skola är återbrukade vantar, i bästa DoRedo-stil. Av en tröjärm, som efter tvätt var precis lagom stor för att stoppa in handen, klippte jag ut en vantform med tumme. Nästa gång ska jag prova att göra tummen för sig, för passformen blir ärligt talat lite sådär med den här tekniken.Ett bra tips är att lämna öppet i toppen innan man dekorerar vanten. Det är så mycket smidigare att kunna stoppa in handen här uppe när man syr. (Ett alternativ är att klippa ut två delar, en fram- och en baksida, där man broderar på framsidan innan man syr ihop.)


Det är både kul och fint att blanda broderi och applikation. Jag använde ullgarn och mouliné, för de finare detaljerna. Det tog ca en halv dag att bli klar med vänstervanten. Syr ihop gör man med kastsöm eller langett.


7 kommentarer:

Merle sa...

Vilken bra ide att använda en gammal tröja för vantar. Ska säkert prova! Och applikation med broderi ihop är också smart.

Unknown sa...

I LOVE those mittens! So simple to add some stitching, but what a beautiful result! Chrissie x

Unknown sa...

Really beautiful. Great job

Tyg och otyg sa...

Fina! Har gjort ett par liknande vantar, men med tryck istället för broderi. Håller med om passformen dock, en isydd tumme vore nog bättre.

Löpmaskan sa...

Vilket härligt broderi! Och så smart att återbruka en gammal tröja - att sticka enfärgade vantar i mörkt garn är inte särskilt kul, när det finns så mycket annat skoj att sticka. Tack för inspiration!

Borgmästaren sa...

Gud, vilka sjukt snygga vantar du broderat! Måste kopiera!

Katarina Evans sa...

Finfint broderi Karin!