fredag 9 augusti 2013

DET BIDDE EN KUDDE


Nu är broderiet i Marbosöm jag jobbade med under semestern klart. Det bidde en kudde. Själva broderiet är 40x40 cm, men istället för att bara sy ihop det med en baksida gjorde jag det till en 50x50-kudde med lite blå tyger runtomkring.


Marbosömmen är väldigt lik Hallandssöm, fast med fåglar, ungefär. Jag försökte vara noga med att inte vara för noggrann (haha!), som att bladstjälkarna inte är exakt lika på varje sida om mitten. Eller att inte sy stygnen för tätt och jämnt. De finaste gamla broderierna ser ut så.På baksidan gjorde jag 10x10cm stora rutor i rött och blått. Kanske är det lite "onödigt" att lägga ner så mycket tid på baksidan av en kudde... å andra sidan kan man ju se det som att den är vändbar?


The embroidery I was working on during my vacation turned into a pillow. I did a patchwork backside in red and blue. Perhaps it's a bit stupid to do so much work on a backside, but on the other hand: it turned into a  reversible pillow! One day you can have the embroidery side as front and the next the patchwork.

11 kommentarer:

Luxxie - Kreativt Kaos sa...

Fantastiskt vad fin! Jag tycker det är jättekul att du gjorde en lapptäcksbaksida. Det ser så mycket mer genomarbetat ut!

Karin sa...

Wow, underbar!

Anonym sa...

Underbart vacker, vilket hantverk!

Iréne JB sa...

Världens fin! Och kuddar kan man inte få för många av.

ylva sa...

åhh jag dör va fint !

Pysselfarmor sa...

Gaaaahhh så snygg kudde!
Ha det gott!

Löpmaskan sa...

Helt underbar kudde!

Syserine sa...

Så vacker!

Helena sa...

Ljuvlig kudde!

Anonym sa...

Sjukt snyggt!
De bästa kuddarna är de man kan vända på, om man skulle tröttna!
Tack för finfin broderiinspiration!
/Carin

Malin Aurora sa...

Åh vad tjusigt!