tisdag 15 januari 2013

FÅGELKUDDEN

I höstas hade jag en stor beställning. En 60 x 60 cm kudde med skånskt yllebroderi, rättare sagt. Den blev klar i början av december efter en hel del intensivt broderande och vad jag hört så blev kunden nöjd.


I början kändes det som det gick väldigt fort att brodera. Jag började ner i ena hörnet och arbetade runt. Efter kanske 1/3 gick jag in i broderiväggen och tyckte inte att jag kom nån vart. Men till slut så var det bara ringen med fåglarna och mittblomman kvar att göra + ett litet monogram på bakstycket.Trots att kudden var så stor var den ändå rolig att sy (för det mesta). En positiv överraskning när jag packade upp materialsatsen var att alla entrådiga garner (utom en gul) var utbytta mot Moragarn. Tack och lov! Jag beundrar verkligen er som kan brodera med Fårö. Själv tycker jag att det är så motsträvigt och joxigt och går av mest hela tiden.


I did this 60 x 60 cm big pillow for a customer and finished it off in early December. It took a while longer than I first expected, but both I and the customer are pleased with the result. The pattern is an old one, a classic wool embroidery from Skåne (the southern region of Sweden). Aren't the birdies just adorable?

9 kommentarer:

Jennie sa...

Så otroligt vacker!! Jag beundrar dig för ditt tålamod.

HöstHäxa sa...

Jättefin kudde! Var kul att följa arbetet :-) är så ledsen att jag inte kan/får handarbete just nu p. G. A graviditet och lite ryggproblem.

Håller verkligen med dig om Fårögarn, jag har också alltid problem med det. Använder bara moraredgarn till alla mina broderier :-)

Kram ack för en trevlig och inspirerande blogg!
/Jenny

Emileitha/Tarja sa...

Så underbar den är,vilket jobb du lagt ner.. är så imponerad

ylva sa...

Man tappar andan !!!! Så fin ,gillade att den ljusa blå som sticker ut , men ändå så går det så fint med de andra färgerna .

Melody and M.E sa...

Vilken fantastisk kudde! Lyckliga den som du har gjort den till. Vilket konstverk. Måste bli en sådan kudde som kommer att gå i arv i flera generationer.
Såg att ABF har en kurs i yllebroderi, nu fick jag lust
att anmäla mig.
Melodys matte

Pysselfarmor sa...

Fantastisk vackert! Oj vilket jobb att brodera den - hoppas jag blir så modig att jag vågar ge mig på ett sådant stort broderiarbete.

Ha det bäst!

Chloe grice sa...

Such gorgeous work! You must be very pleased with it, and I'm sure your customer is too :-)

Karin sa...

ylva: ja den ljusblå ser väldigt ljusblå ut på bilderna!

och tack för alla fina kommentarer/thanks for all the lovely comments <3

Emilia sa...

Fantastiskt vacker!