fredag 13 december 2013

FLYTTBRODERI

 

Den senaste tiden har ägnats väldigt mycket åt att flytta (igen). Den här gången flyttade vi inte så långt, bara till en tvåa längre upp på samma gata. Det lilla jag hunnit brodera har varit på den här duken eller vad det ska vara, som jag fick i en annan flytt, nämligen när vi flyttade med Svensk Hemslöjd. Vi hittade då en hel liten samling med påbörjade visningsbroderier från 50- och 60-talet (någon var nog t o m ännu äldre), som jag fick. Äggvärmaren är, som redan visats här, påbörjad. Men den behövde tydligen vila lite, så då satte jag igång med den här med cirklar istället. Och nu är den nästan klar!
 

Den var påbörjad med gult, och linnetyget är ju gult, så jag fortsatte på samma tema.


Och varje gång jag broderar med lingarn slår det mig hur härligt och vackert det är.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Visst blir det vackert med lingarn. Tyvärr kan det slitas av lite väl lätt när man är nybörjare har jag märkt när jag broderar med mina treor. Fast det är klart, vi använde 16/2 och det är ju tunt. Man tar ju vad man har för tillfället.

Emilia sa...

Så vackert det blir! Och så supermysig giraff till kusinbarnet! Kul med Go´kväll - tänker alldeles strax följa länken!

Ulla sa...

Mönstren känns igen och nog är det ett bra tag sedan det deignades.Håller med om att lingarn kan vara helt ljuvligt att brodera med.Det fanns fantastiska kvalitéer förr och de är svåra att få tag i nu.Köper gärna på ex Tradera gamla påbörjade arbeten med garn.Ett billigt nöje.

Monkan sa...

Så otroligt fint. Blir så sugen på att brodera när jag ser allt fint du gör. Och nån gång så ska jag göra det, tills vidare så njuter jag bara av att se på dina fina saker :)