torsdag 11 juli 2013

FOTBOLLSVERNISSAGE


Igår öppnades fotbollskonstutställningen här i Halmstad med pompa och ståt. Vernissagen inleddes med att några spelare från minilaget avtäckte det första verket på Stora Torg. Det var tre svenska tjejer och en holländsk. Killen i randig tröja kanske skulle agera domare? Eller så råkade han bara stå där.Sen följde en rundvandring till alla bidragen. Mitt finns vid Lilla Torg och det är projektledare Lotta som intervjuar mig med bärbar förstärkare. Det var otroligt roligt att se alla fina, roliga och tänkvärda bidrag. Fascinerande att det kan bli så olika trots att alla har samma tema! Fyra av mina favoriter ser ni här:


Överst till vänster: Anna Smillidotters textiltrycksaktiga "Boll, boll, boll"
Överst till höger: Hanna Halléns "Spår"
Nere till vänster: Rigmor Dahlqvists blyertsteckning "Till tjejlaget"
Nere till höger: Pauline Arnells "Rörlig dans", det bidrag som vann tävlingen på Fria Målarskolan

Som sagt, har ni vägarna förbi Halmstad innan 21/7 (då EM och utställningen slutar) är det verkligen värt att gå konstrundan och titta på alla verken. Och så kan vi väl bestämma att vi slutar upp med den här typen av kommentarer en gång för alla:


Bilden är lånad från det eminenta Instagramkontot @kvinnohat, ursprungligen publicerad i Kungsbackaposten.

Yesterday was the grand opening of the football/soccer art exhibition here in Halmstad. Here is my poster and some of my other favourites. It was a great (but rather windy) day and so much fun to see the other artists and their work. Unfortunately, some people still don't like the fact that women play football and compare them to cows. Really intelligent...

2 kommentarer:

Helena sa...

Riktigt snyggt broderi, effektfullt i svart och vitt. Vad duktig du är Karin! Den där damfotbollskommentaren, stön.

Karin sa...

tack så mycket, fast det är inte broderi :) jag hade tänkt göra det först men eftersom affischen skulle göras i full skala tänkte jag om... blev tusch och gouache istället.