tisdag 11 januari 2011

BLING BLING


Jag är ganska dålig på att göra prover, jag vill att det ska "bli nåt" av allt jag gör. Så när vi provade på guld- och pärlbroderi i skolan sydde jag ett smyckesskrin av min provlapp. Visste inte ens att man kunde sy askar innan dess.


Formgivningen minns jag som jobbig. Jag gjorde en massa detaljerade collage med glanspapper, innan jag till sist kluddade ner det här på en skrynklig pappersbit. Det slutade med att det var den skissen jag översatte till broderi. Så kan det gå.



Guldtråd och gyllenläder passar bäst att sy läggsöm med. Annars har tråden en tendens att antingen snurra upp sig eller liksom skava av sig glansen när den åker upp och ner ur tyget.


Jag vill varna lite för att använda sammet - det drar till sig damm som en svamp! Men jag ville ändå prova att brodera på sammetstyg, plus att det ser ju lyxigt ut. Och man kan förstå George Costanza lite bättre och hans dröm om att vara draped in velvet...
Till insidan använde jag typ vanligt polyesterfodertyg.



Såhär syr man själva skrinet.

5 kommentarer:

Call design sa...

Nu är jag en riktigt lycklig ägare till din underbara bok. Så mycket inspiration som gör mig så glad!

Många goa hälsningar

Erica Bessant sa...

Mycket tjusigt litet skrin! Inspirerande.

Caroline sa...

Vad fint =)

Birgitta sa...

Vilket läckert smyckeskrin och det allra bästa är väl att det bara finns ett enda sådant.
Ha det så gott.
Kram

Moa sa...

Så vacker din sammetslåda blev med det fina broderiet.. och sammet är härligt även om det drar till sig damm. Jag sydde nyligen en av mina väskor i grå, vacker sammet.. med gammalt broderi på framsidan.. lycka när jag hittar sånt. Roligt att hitta din sida.. med fina broderier. Ha det gott/Moa