onsdag 18 augusti 2010

JAG KAN INTE SY... i alla fall inte lika fantastiskt snygga skapelser som ni andra, vars bloggar jag följer och imponeras av alla klädprojekt som växer fram. Det jag kan om mönsterkonstruktion sträcker sig till att jag vet vad insnitt är... sort of.

Men jag är ganska bra på att sy om kläder. Antingen för att jag tröttnat på dem, för att jag spillt och inte får bort fläcken (händer rätt ofta, måste jag erkänna) eller bara för att få second hand-fynd att sitta bättre. Nu var det för att jag som sagt blev helt kär i det lilla broderiet från Ingelstad, och ville göra nåt liknande själv. Billig t-shirt från HM + klänningskjol från Lindex för länge sen blev en ny kombo. Kjolen återuppstod för tredje gången: först var det en klänning, som blev en kjol, som nu blivit del av en klänning igen. Vi får se om jag blir nöjd den här gången då.


Tekniken jag använde för att brodera på trikå är samma som den här. Fria korsstygn kan vara väldigt charmigt, men jag tycker faktiskt att det här är enklare. Särskilt när man har ett ganska stort mönster. Jag ändrade det en aning, med hjälp av millimeterpapper.Kjolen fästes med förstygn och korsstygn. För att det är fint.

6 kommentarer:

Fru Purjo sa...

Snyggt!! Så himla inspirerande att besöka din blogg och kolla på dina broderiprojekt :-)

Knitarina sa...

Korsstygn har fått mig att tänka på broderade hundvalpar och piprökande fiskare. Efter ett besök här får jag bättre feeling av just detta stygn.
Gör lite reklam för dig på min blogg, förhoppningsvis hittar ännu fler hit!

Karin sa...

tack snälla!
haha, jag läste först piprökande FISKAR, och tyckte det lät som en väldigt bra idé...

Elin sa...

För att inte kunna sy måste jag säga att det är väldigt fint! Och resten av din blogg är fanimej fantastisk. Jag blir tokigt inspirerad att brodera!

Hursomhelst -när du säger broderier från ingelstad, är det ingelstad söder om Växjö eller är det ingelstad i Skåne eller nåt annat ingelstad?

Karin sa...

åhå, jag kände bara till den i Skåne, med kalkonerna! där lärde jag mig nånting nytt.

och va kul att du blir inspirerad. det är liksom det som är meningen :)

Skräddardotter sa...

Vad fint!