torsdag 12 augusti 2010

LA DI DADet enda jag kan tänka på just nu är att brodera nånting i stil med den här klänningen. Gjord av Elisabet Wisén-Jobs (ja, släkt med tygtryckar-Jobsarna. Bilderna är från en bok om dem, Jobs - berättelsen om en konstnärsfamilj av Anne Marie Rådström) nån gång på 40- eller 50-talet, helt ljuvlig. Kolla bara kompositionen av blommorna! Jag lovar att den ena inte är den andra lik.


Så nu börjar letandet efter den perfekta klänningen, efter ett snabbt konstaterande att jag inte har någonting som funkar rakt av... så där fick jag för att ha byggt upp min garderob av nästan bara mönstrade klänningar. Hm. Men jag har ett litet projekt på gång, som en försmak. Mer om det senare.

I jakt på mer inspiration har jag än så länge bara hittat det här: en fantastisk rosavit dröm från ModClothoch vita hålsömsbroderier från Dear Golden Vintage. Det kanske är det här jag ska använda mina stipendiepengar till? Köpa en massa gamla klänningar, brodera på dem och kränga allt på Etsy?

3 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Hej, jag såg ditt fina inlägg om Hallandssöm och undrar om jag får låna några bilder.Jag ska göra ett litet bildspel och visa för mina elever i skolan. Hoppas du tycker det är ok.
Hälsn. Anna-Lena
Kalleback@telia.com

Karin sa...

visst, det går bra att låna, bara du hänvisar var det kommer ifrån. det är jag som har tagit fotona på Hallandssömmen, så det är grönt.
hoppas dina elever bli sugna på att brodera nu då!

Anna-Lena sa...

Tack! Givetvis anger jag var bilderna kommer ifrån.
Anna-Lena