söndag 29 augusti 2010

NÄMEN SÅ BRA!


Enligt H&M Magazines trendbarometer är det inne med broderier hösten 2010. Alla vi som gillar att brodera har därmed blivit riktigt hippa! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det som står på sådana här "innelistor" brukar ju alltid vara hopplöst ute strax efteråt... eller ska man bara vara glad att "tanthantverk" syns lite i media just nu?

4 kommentarer:

Viktoria sa...

Hej, alla flickor och pojkar bakom trendbarometerar blir till slut också tanter och farbröder, så de har kanske är ett provsmak på tanthantverk så de kan fortsätta vara hippa och trendskrivande.
Hälsningar Karin på Ösäter,= född tanthantverkand http://karinpaosater.blogg.se
Lånat googlekonto av dottern.

Tyg och otyg sa...

Jag retar mig på två saker med sånt här. Dels själva benämningen tanthantverk, som i mina öron andas litegrann att det inte är nåt att ta på allvar utan bara ett sätt för gamla damer att fördriva tiden. Och varför skulle det vara förbehållet tanter att handarbeta?
Dels, i det här fallet, eftersom det är H&M, så är det väl troligare att det är några barn i Indien eller Bangladesh som har gjort eventuella broderier. Känns inte så hippt kanske.

Karin sa...

intressanta kommentarer, helt klart är det inte helt oproblematiskt när traditionellt kvinligt hantverk onämns. alla vi som håller på vet ju att handarbete utövas av alla, unga som gamla, kvinnor som män. jag tror att H&M försöker vara lite roliga, och det kan finnas en poäng i att omvärdera tanthantverk (och liknande benämningar) till något positivt, som t ex feminist och blatte. själv gillar jag tanter väldigt mycket... :) men under tiden får vi väl försöka visa ännu tydligare att hantverk just utövas av en grupp som är bredare än bara tanter.

Tyg och otyg sa...

Jag är också en stor vän av både tanter och deras hantverk, så i mina öron är det egentligen nåt positivt, men jag tror att ordet "tanthantverk" i den breda massans öron har en lite annan klang och det var det jag avsåg.

Visst är det svårt det här. Samtidigt som jag tycker att det är jättekul att hantverk synliggörs kan jag inte låta bli att irritera mig på sättet det görs på ibland. Hur man vänder sig så har man rumpan bak och så slutar det med att jag känner mig som en gnällspik. Med tantintressen. :)