tisdag 29 november 2011

KURSAVSLUTNING OCH DALBYBRODERIER


I helgen hade jag min sista kurs för terminen. Alla deltagare var lika duktiga, engagerade och koncentrerade som vanligt, det är ni som gör det här jobbet så kul! Att få resa runt i landet och brodera med andra är väldigt roligt och jag vill tacka er allihopa för att jag får göra det: tack. Jag har också känt igen några namn av er som gillar Manufaktur på fejan - ännu roligare! Tillsammans kan vi göra något väldigt bra av det.

På kursen var det i alla fall en kvinna som hade med sig ett par broderade Dalbyvantar, gjorda av Elsie Thorén (rätta mig om jag har fel?), som hon ville lära sig hur man gjorde. Otroligt vackra, tycker ni inte?Vantarna är nålbundna och broderiet är ganska likt påsöm, men ändå något helt eget. En annan kursare tog då med sig boken Vinterblomster, av Elisabeth Jacks Svantesson. Den verkar vara helt ny, någon som sett den i bokhandeln? Måste garanterat köpas in till referensbiblioteket!


Sist en del av min provlapp, som börjar bli halvfull vid det här laget. Pedagogiska broderade namn ska det vara på alla teknikerna till slut.


I had my last workshop for the year this weekend. One woman brought embroidered mittens from Dalby, Värmland - very beautiful! Someone else had a book about these typical mittens.

5 kommentarer:

Kerstin sa...

Boken finns i bokhandeln i Karlstad.Men du kan också beställa den här http://slojd-i-varmland.regionvarmland.se/sites/default/files/grupper/slojd-i-varmland/infoblad_1.pdf

Dalby ligger i Värmland. Du kan också säkert få mer info av vår hemslöjdskonsulent, Carina Ohlsson.

Karin sa...

tack! toppen!

Erica Bessant sa...

Vad mycket fint! Och boken ser spännande ut.

Anonym sa...

Underbart vackra vantar.

Maria sa...

Ja, verkligen vackra vantar. Nu vill jag brodera mera, arbetade med ett av mina ufon igår - men hann inte klart.