torsdag 31 maj 2012

TRÅKJOBB

Ni vet när man hade matteläxa i skolan och gjorde alla andra läxor först: tyskan och svenskan och geografin och sen städade rummet också, bara för att slippa göra matteläxan? Precis så har det varit med det här. Allt annat är klart till materialsatsen (förutom att framkalla en bild på kudden), utom just den lilla detaljen att föra över det stooora mönstret till tyget. Fy fasiken vad tråkigt det är att sitta och sticka en nål tusen gånger genom plast.Dessutom får man ont i handen och jag upptäckte just att jag glömt rita ut några blad på mönstret, och den färdigbroderade kudden är på jobbet, så jag vet inte exakt var de ska sitta. Vidare har jag en känsla av att det egentligen skulle behövas en stadigare plast, så att hålen håller sig bättre när man börjar kleta på färg sen. Dvs jag kommer antagligen behöva göra om allt det här någon gång i framtiden. Suck. Men förhoppningsvis ska kuddarna finnas klara till försäljning om en vecka eller två.

Det roliga arbetet gjorde jag på förmiddan idag: förberedde kursen i Järvsö om några veckor. Ska bara köpa lite mer garn så är jag redo! Det ska bli så kul.


I'm having such a boring work day today, punching holes through plastic. It's for the embroidery kits that'll hopefully be ready next week... or the week after that. I just need to make some more holes and smear paint all over it a couple of times.

7 kommentarer:

Iréne JB sa...

Hmm... fast i mitt fall var det inte matten som jag sparade till sist. Men fenomenet att skjuta upp det tråkiga känner jag igen :)

Anonym sa...

Hej vad för typ av färg använder man?
Är den så den går bort efter tvätt?

Hoppas på svar tack på förhand.

Novisa Lotta

Anonym sa...

det blir vackra mönster, folk kommer att tycka om dem och ingen utom dig kommer att veta om glömda bladen :)
Du är i sista numret av Hemslöjd ju, grattis!

kråkspark sa...

Viken färg använder du helst till det här och vilken sorts plast har du?

Karin sa...

Jag använder vanlig textilfärg. Om man vill kan man härda den med strykjärn innan, kanske säkrast för ljusa tyger. Jag har aldrig haft nåt problem med den, köpt på Kreatima eller Panduro eller så. Sen är ju tanken att man ska täcka prickarna med garn, men om man missar några kan man liksom plocka bort färgprickarna med en pincett eller liknande, för på ylletyg lägger sig färgen bara i det översta lagret. Smidigt!
Plasten är en jättestor plastficka (också köpt i konstnärshandel), men den är som sagt aningens mjuk. Ska prova med arkitektfilm nästa gång. Jag vill kunna göra många tryck av den här! :)

Pysselfarmor sa...

Men så skönt att höra att du också tycker att det där är dööööötråkigt!
Oj oj oj vilken blänkare inför kursen i Järvsö----nu attans ska jag brodera Järvsösöm så att jag gillar det ;-)

Anonym sa...

Jag vet inte om det kan vara till någon hjälp, men det finns transerspennor - ser ut som blyertspennor som man ritar mönstret på smörpapper med och sedan stryker på tyget. Det kanske blir lättare då?