tisdag 31 maj 2011

BLÄCK

Jag kan inte hjälpa det, jag är så fascinerad av tatueringar. Har aldrig kommit till skott att göra någon själv, dels för att jag inte kan bestämma mig för motiv eller stil, och dels för att... jamen det gör ju ont! Men under examensarbetet på HV föll vissa grejer på plats, varför jag gillar kroppsutsmyckningar så mycket. Kolla på "den tatuerade greken" ovan: det är ju broderi! På sätt och vis.


Alla mina skisser såg ut såhär


och fotograferingen gick i den här stilen. Tanken var att mönstren på kläderna och kroppen skulle flyta ihop på ett schyst sätt.


Nu, några år senare, har det fortfarande inte blivit någon egen tatuering. Men till min stora lycka fick jag för ett tag sedan designa en åt nån annan - i korsstygn dessutom!


Jag gjorde det här mönstret till Plaza interiörs Britta Henley (bilden i tidningen är iofs bara på stencilen, innan tatuerandet satte igång på riktigt, och då skippade hon rosenknoppen). Det känns superkul att hon vill ha ett broderi på sin arm för evigt. Hon tipsar dessutom om en hel massa kul saker där designers haft broderier som inspiration. Mer sånt, please!

2 kommentarer:

Eva sa...

Man blir verkligen jätteglad när man ser broderi som inspiration! Det är ju ETT sätt att bevara tekniker och mönster.
Tatueringen var verkligen ursnygg! Men jag är som du - skulle kunna tänka mig...om de hittar en helt smärtfri metod!:)
Kul idé med att låta mönstren "flyta" från kläder till skinn!

Ida Björs sa...

Supersnyggt!