måndag 9 maj 2011

LITE FÖR MYCKET ARBETE


Det är lätt att man gör det, lägger ner lite för mycket arbete på nåt som är tänkt att vara ett snabbt och enkelt projekt. I och med TextilsommarVirserums konsthall har Det stora vimpeluppropet dragit igång. En massa textila vimplar ska pryda konsthallen och alla får medverka. Hur lätt som helst egentligen: man gör en mall i form av en triangel, där basen är 24 cm och höjden 25 cm. Lägger mallen på ett dubbelvikt tyg, så att basen kommer vid viket, och klipper ut. Kanske skriver eller broderar nåt på och skickar sedan till Virserums konsthall, Kyrkogatan 34, 570 80 Virserum

Men sånna där fasta former får igång kreativiteten, iaf min.


Jag började tänka på mina småländska rötter och smålänningars snål... förlåt, sparsamhet. Och jag hade inget bra tyg direkt, så det blev till att sy ihop en massa småbitar och rester av morfars mors lakan, som jag sedan la vimpelmallen på. Jag ville inte dölja att det var ett hopaplock, därför svarta stygn.
K.E. var hennes initialer. Nu får hon komma hem till Småland igen.

2 kommentarer:

Maja på 64 kvadrat sa...

Mycket mycket idérikt gjort!

Malin sa...

Vilken vacker vimpel! Helt i min stil. Jag bara måste åka och se utställningen. Kanske kan jag få min familj att gå med på det när vi är på väg till öland!
Ha en bra dag!