torsdag 12 maj 2011

UNDER UPPBYGGNAD

Vi har hållit på ett tag nu, i det tysta, sedan den första lunchen hemma hos Sanna och sedan vidare under flera trevliga planeringsmöten i våra kök. Startgruppen består av åtta textilare, bland annat Anna-Lisa och Frida, men vi vill samla alla som håller på med textil på ett eller annat sätt, under namnet manufaktur. Alla som är seriösa och brinner, alla som tycker och tänker och vill göra. En hemsida är under uppbyggnad. Den är tänkt att bli möteslokalen på nätet.

Men minst lika viktigt är fysiska möten, där man kan diskutera och komma fram till nya saker. Därför gör vi en workshop på Slöjdhuset i Stockholm på nationaldagen 6 juni, under namnet Svensk textil? Vi vill väcka tankar och samtal om vad som är svenskt, vilka symboler vi förknippar med svenskhet och fråga om det egentligen spelar någon roll? Genom textil kreativitet vill vi skapa ett motstånd mot de luriga krafter som använder sig av hemslöjd för sina egna syften idag. Det är dags att ta slöjden tillbaka!

Workshopen är igång mellan 11-16. Ta med eget material utifrån det du vill göra.
Vi vill gärna få in verk innan också, som kan finnas i lokalen som inspiration, en slags utställning att bygga vidare på. (Kanske för er som inte har möjlighet att ta er till Stockholm?) Skicka ditt bidrag, ca A4-format, senast 3/6 hem till mig:
Karin Holmberg
Russinvägen 13
123 59 Farsta

Anmäl gärna intresse på Facebook! Kolla här.

1 kommentar:

Kerstinsdottern sa...

Oj, så kul det här verkar bli... synd att jag inte bor i Stockholm!