måndag 1 april 2013

LAPPAD


Vad ska det här bli då? Nåt slags Tetris?
Nej, ett armband av vadmalsspill!


När man klippt ut och pusslat ihop olika stora/små bitar, så att det blir samma bredd på amrbandet, syr man fast dem med små stygn vinkelrätt mot kanten. Jag klippte och pusslade ca 5 cm i taget, annars blir det lite svårt att hålla reda på vilken bit som ska sys fast var.


När hela längden är klar (mät runt din egen handled) klipper man ut bottentyget med ca 1 cm sömsmån och ett fodertyg med 1,5-2 cm sömsmån.


Vik upp kanten dubbel så att den syns på framsidan och nåla fast.


Sy fast fodret i bottentyget med små stygn. Lite pilligt men inte svårt.


Sy till sist fast en knapp, läderrem eller annan snodd till stängning.


Maffigt!

Det här projektet är en förberedelse för den workshop jag kommer ha i Eskilstuna den 4 maj. Jag var tidigare lite osäker om den skulle bli av, och ni är några stycken som mejlat mig och undrat, men nu är det alltså bestämt. Workshopen är en del av den utställning med textilt återbruk som öppnar på Stadsmuseet kl 13 och vi börjar workshopa strax därefter. Det är öppet för alla och ingen föranmälan behövs. Det är bara att komma dit och göra roliga och fantasifulla textila smycken!



Right now I'm working on some textile accessories for a workshop in May. This bracelet is perfekt for all those little scraps of wool felt that are left over from other craft projects.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint! Tetris är ett av mina favoritspel.

Hanna sa...

Otroligt vackert!

jen sa...

such tidy stitches!

i'm eagerly anticipating your book!

Unknown sa...

vad underbart härligt armband, sånt måste jag oxå göra.

**TvåÄndsStickan