måndag 22 april 2013

LITEN UNDERBAR


Efter en intensiv vecka i Stockholm orkade jag inte göra särskilt mycket i helgen. Vi var på ett slags event på Kulturhuset här i Halmstad på lördagen och söndagen ägnade jag mig åt att sy en docka. Bara för att. Och för att det ibland är så skönt att följa någon annans instruktioner till punkt och pricka istället för att skriva egna. (Eller, jag var lite för ivrig och klippte ut mönsterformen innan jag sydde, men det gick ju bra ändå.)


Jag gjorde den folkloreinspirerade "I Heart You" från Hillary Langs underbara bok Wee Wonderfuls.


Det roligaste var att sy kläderna. Och jag gillar att ansiktet är av linnetyg och den smarta konstruktionen: man sydde först ihop kropps- och huvudtyget, sedan vändsydde man bitarna till ansiktet, broderade det och sydde fast. Så enkelt och så smart!


This weekend I was pretty tired, so all I wanted to do was follow someone else's directions. Ta-daa: my version of the Wee Wonderfuls doll I Heart You. She is almost too adorable to be true.

8 kommentarer:

ylva sa...

Så himla söt och fin ! En sån vill jag göra .

krakel sa...

SÅÅÅ fin!

Emileitha/Tarja sa...

Helt underbar docka du gjort

Anonym sa...

Din är finare än den i boken om man nu ska hålla på och jämföra. Gillar din fina milda färgställning. God fotsättning på denna mulna tisdag. KB

Anonym sa...

Vad är det för fantastiskt maskrosmönster/tyg där bakom dockan? Blev helt förälskad:)

Karin sa...

tack ska ni ha!

det fina maskrosmönstret är ett kort som jag köpt på Tiger, den där billiga prylbutiken. tre kort med kuvert för 10 kronor (!)

Jennie sa...

Men åh en sån söt docka!!

Anonym sa...

Där ser man, där man minst anar det. Tack för en inspirerande blogg!