torsdag 28 mars 2013

BLOMMIGA NÅLDYNAN


Jag hann faktiskt pyssla lite själv under kursen i Kil. Det blev en till nåldyna! Inte för att jag behöver en till, men för att det är ett så lätt, snabbt och roligt projekt. Inspirationen kom från den fina boken Brodera på ylle.


Jag klippte ut mittringen först, markerade hur stor den inre cirkeln var och sydde bottensöm där (med pärlor). Sedan sydde jag på alla andra delar oh broderade lite oregelbundna korsstygn. Sydde ihop med förstygn, vek bitar av kläde i hörnen och fyllde dynan med linfrön.


Hörnen ser nästan ut som trebenta kycklingar! Så det blir väl det närmsta ett påskpyssel som visas på den här bilden... jag är hemskt dålig på påskpynt, det blir bara lite ris, påskblommor och en Torsåstupp hemma hos oss. Om jag nån gång skulle få för mig att göra något mer vore de här virkade äggen från One Sheepish Girl ett väldigt bra alternativ. Glad påsk på er!

I did this pin cushion for myself during last weekend's workshop. Not that I need another one, but it is such a fun and easy craft project to make. The corners almost look like a three legged chicken, don't you think? If I were to make one easter craft decoration this year, it would be these lovely crochet eggs from One Sheepish Girl. Happy Easter to you all!

5 kommentarer:

Corina sa...

Lovely pincushion! And happy Easter to you too!

Malin sa...

Jättefin nåldyna! Nu blev jag också sugen på ett yllebroderi!
Glad Påsk!

Jennie sa...

Så himla fin!

Mitz sa...

Superfin, vart hittar du alla fina färger till appliquen?

Karin sa...

Tack! All vadmal kommer från Svensk Hemslöjd (som i sin tur köper det från Klippan, där tyget heter "Plain Wool"), utom den lite mer turkosa som är i bladen. Det var ett tyg som nån hade med sig på en kurs jag höll i och som hon sålde för en billig peng.