tisdag 12 mars 2013

KURS PÅ NÄÄSDet var så härligt att komma tillbaka till vackra Nääs igen. Den här gången var det småbroderier som gällde, dvs små förvaringsgrejer som nålbrev, korthållare och väskor. Eller detaljer på kläder och gästhanddukar. Deltagarna hann med mycket!


Jag hade tagit med en hel del inspirationsmaterial, mest från senaste boken.Bottensömmen var populär.Inspiration hittades också i böcker och Gudrun Sjödéns mattkatalog.


Ett broderi i påsöm från lördan hade blivit en superfin väska på söndan. Fodrad, dessutom.


Härliga färger!
 

Varför skulle bottensöm bara vara rund? Varför inte hästformad?


Ett litet hål i en T-shirt täcktes snabbt med en döskalle i korsstygn och texten "idag är jag glad" med efterstygn.
Jag blev själv väldigt inspirerad av alla fina broderier och vill tacka alla ni som kom!


Nääs var lika tidig-vår-vackert som förra gången, men hu vad kallt det var. Nog för att gamla hus är vackra, men när man inte kan elda i den vackra kakelugnen i sitt rum är det inte så dumt med centralvärme ändå...
På konsthantverkscafét hade de ett rum med en textil installation av Linnea Henriksson som var fin. Iofs, kanske finare när man var på plats än vad det gör sig på bild...


This weekend I was back at lovely Nääs, near Gothenburg, for a workshop called "small embroideries" inspired by my latest book. It was so much fun and the students did wonderful pouches, bags, pincushions and details on clothes. The last picture here shows the work of textile artist Linnea Henriksson, that was shown at a small gallery at Nääs.

2 kommentarer:

Lori ann sa...

how beautiful all the stitching is, and how much fun to be there!

Martina sa...

Tack du, det var kul att vara där! Blev himla inspirerad, skickade efter dina böcker när jag kom hem och köpte massor med garner på helgens loppisbesök. Nu får textilierna här hemma se upp om de inte vill bli nålade på!
Ha det gott!
Martina