söndag 8 januari 2012

EXTREMT ÅTERBRUK

Eller, sånt som var helt vanligt sunt förnuft förr: man repar upp något stickat och gör något nytt av det.


Det kan ju låta som lite överkurs, men jag kan inte bara slänga den här bolerokoftan (som aldrig används), eftersom jag gillar färgen så mycket. Dessutom är det handfärgat, så då har jag lagt ner alldeles för mycket jobb allaredan. Så nu ska det bli en virkad sjal istället, hoppas garnet räcker.
Och det är faktiskt inte så jobbigt som man kanske tror: man måste ju inte göra nya nystan. Har man bara fått upp det man tidigare fäst, är det bara att virka direkt från den förra, som här mudden. Sjalen ska bli en sånhär: man lägger upp en massa luftmaskor, virkar tre stolpar, en luftmaska, hoppar över två maskor, en stolpe, en luftmaska och upprepar. På varje varv gör man en mindre i varje sida, så på slutet går det fort.
Tanken är att det ska vara ett flygprojekt under en kommande resa, därav bambuvirknålen. En sån måste man väl få ta med sig!?


I'm making a shawl from an old bolero that I never use. Just rip it up and make something new, not as complicated as it might seem.

5 kommentarer:

Clara sa...

Jag gillar också återbruk! Smart att virka direkt från tröjan och skippa nystandet.

Angående flygning så har jag haft med mig både virknålar och stickor i trä och metall, helt utan problem! Så det är nog ingen fara numera.

Camilla sa...

Jo, jag brukar flyga med (tunna) strumpstickor i trä utan problem, så en virknål borde vara ofarlig. Och självklart ska man återanvända garn!

Erica Bessant sa...

Jag har flugit med metall virknål av misstag och inte brydde dem sig det minsta. Men för att vara på den säkra sidan är trä och plastnålar nog bäst. Kan förresten vara bra att kolla upp lite extra noga beroende på var du flyger. Innom EU ska det inte vara något problem så vitt jag vet...

Sara H sa...

Det ska inte vara några problem att ta med den. Jag har flugit med CLovervirknålat och även Knitprorundstickor i trä och det var inte varit några problem :)

Sara

iHanna sa...

Åerbruk är bra. Jag brukar göra tvärtom med schalar. börja i fliken och vika uppåt, då kan man fortsätta tills garnet tar slut och göra schalen så bred som den blir.