lördag 5 februari 2011

I ANDRA HAND


Jag älskar second hand. Både att handla och lämna in saker man inte använder längre, själva idéen om att bara för att man själv inte gillar nåt så betyder inte det att inte andra gör det. Och såklart känslan av att göra riktigt unika fynd.

Under min senaste rensning hittade jag de här gamla vantarna, som jag inte använt på flera år. Och eftersom de inte använts på länge kommer de nog inte användas i framtiden heller, så... iväg med dem.
Men de påminde mig om en väldigt betydelsefull tid i mitt liv, när jag fick boken Do Redo - konsten att slakta en tröja, gjord av Katarina Brieditis, Katarina Evans och Anna-Stina Lindén Ivarsson. Den öppnade verkligen mina ögon för att man kan göra tokiga, galna, roliga och snygga saker själv, t ex av gamla ylletröjor (som den här gråa). Och att allt blir ännu lite bättre med broderier på.


(Dessutom är ju lapptäcken tidiga och tydliga exempel på återbruk)

5 kommentarer:

Jessica sa...

Vet hur du känner det! Jag har precis hållit på med att rensa ut mina tidiga projekt. Man blir lätt nostalgisk och sparar alldelens för mycket.

gronagrenen.blogspot.com

Anonym sa...

hehe, samma sak hände mig med den där boken. Bra med mycket idéer och samtidigt bra förklaring om man har glömt bort hur man virkar till exempel. me love! :)

Syserine sa...

Jag har fått din bok i födelsedagspresent i dag. Den är underbar!!

Lina sa...

Å det verkar återbrukas för fullt på flera håll! Härligt. Vi har precis haft sådan happening på Biotopia i Uppsala, en riktig hit!
/Lina

Maja på 64 kvadrat sa...

Second hand och loppis är livet! Och att återvinna är viktigt!

Läst din fina bok! Tack!