måndag 21 februari 2011

HALVFABRIKAT
Jo, det är sant, jag kan också uppskatta ett färdigtryckt broderi som det bara är att fylla i, lite som en målarbok. Särskilt när man är inne på andra veckans förkylning och inte orkar tänka.

Fast jag kan ju inte låta bli att ändra duken litegrann ändå. Sy med flera färger istället för en och flera stygn istället för bara kedjestygn. För man får ju göra sånt, vet ni.

8 kommentarer:

Maja sa...

Hej, Karin! Jag är också förkyld och febrig och tänker inte heller jättefort;) Ville bara berätta att jag smygstartat en "Bright Star-kofta". Kommer att göra min egen tolkning: De små rutorna blir inte riktigt så små som i filmen, utan något större och med blommotiv. Alltså som en liten mormorsruta med en stiliserad blomma i mitten... I ett antal olika milda pastellfärger. Hittills har jag virkat 10 rutor. Räknar med att det kommer att gå åt 180!!! Galet projekt va? varför dra på sig något sådant? Men jag sa ju att jag inte tänkter så snabbt just nu;) Intalar mig själv att jag kan ha det som ett sidoprojekt utan krav på att bli färdig... Fast då är ju risken att det stannar av helt istället. Ja, ja, ville bara berättta eftersom du hade sett filmen och också beundrade den där koftan! Återkommer med en rapport på min blogg när jag kommit en bit på väg...

Vad fint du broderar på duken! Krya på dig!

Många hälsningar fr Maja

Anna sa...

så fin , visst är det gott att bara göra! tyvär blev mina halvfärdiga dukar förstörda i vår vattenskada så min lust för broderi är inte så stor just nu. men jag blir inspirerad av dig!

Karin sa...

Maja: ska bli väldigt spännande att se! särskilt hur du tänkt montera ihop alla små blomrutor? sy ihop? virka ihop? det kommer säkert bli superbra, hur du än gör. och jag gillar att ha nåt sånt där långprojekt som man tar upp lite då och då, varesig det är broderi, stickning eller annat. lycka till!

Kerstin sa...

Härligt med din inställning "för man får ju göra sånt,vet ni". Det uppskattar jag som fick höra motsatsen av slöjdfröken.

Caroline sa...

Vad kul det ska bli att se slutresultatet =) Själv har jag insett att hallandsöm är bra mkt enklare att brodera på rejäla tyger om man jämför med trikåtyg! Kram /Caroline

Pysselfarmor sa...

Härlig inställning till broderi! Det ska absolut vara "lekfullt" och fyllt med lust...

Maya sa...

Va fint det blir! Fina färger. Skönt när man inte alltid behöver tänka. Då blir det lite som meditation :)

Eva sa...

Väldigt vackra färger!
Ramlade in här via någon som jag hittade via någon som jag kom till från Fiffel och tråd...
Kul med broderier som är lite huvudsysselsättning här just nu. (Fast inte hälften så duktig som många andra jag hittat på senare tid...)
Återkommer!