lördag 15 januari 2011

DAGENS BOKTIPS


Jag var på IKEA och hittade den här superfina boken på tygavdelningen, av Lena Allbom och Stina Holmberg, med foton av Marcus Lawett. Och visst, den är som en mer exklusiv reklamkatalog för IKEA:s egna tyger, men med såhär vackra och inspirerande bilder gör inte det så mycket.


Blandat med fotona är små, enkla beskrivningar av hur man kan förändra sitt hem med textil... och som förändrade min syn på vad och framförallt hur man kan göra, en aning. Det är mer häftpistol än overlockmaskin, om man säger så. Och att allt inte behöver vara så satans perfekt. Det blir vackert ändå.Det här förstår ni att jag gillar.Jag har länge ansett att sy blixtlås är något av det värsta man kan göra, och att kuddfodral lika väl kan sys omlott eller knytas ihop med band. Nu fick jag mer inspiration i den andan - hurra!


För fler textila heminredningstips kan jag rekommendera att titta in på den amerikanska modebloggen Blooming Leopold. Hon har fotat hos sin vän Colleen, som ser ut att ha det väldigt mysigt hemma. Bara att få ha en himmelsäng... det ni.

Ha en trevlig pysselhelg!

7 kommentarer:

Maria sa...

Ser fin ut!

Kerstin sa...

Jag gillar din kommentar och inställning till sömnad "Och att allt inte behöver vara så satans perfekt. Det blir vackert ändå". Jag håller helt med. Tänk vilket hinder kraven på att det ska vara perfekt, har varit för många.Jag ska köpa boken jag med.

Denice sa...

Hej! Jag fick hem din bok i dag, och jag är superglad att jag köpte den - köpte faktiskt två ex, för jag ska ge bort det ena. Jag blev sjukt inspirerad, och bara längtar tills jag har tid att sätta igång med något. Särskilt glad blev jag åt din omlottkudde, för sådana har jag sytt och kallat "örngottskuddar" men inte riktigt fått til ldet. Nu ska jag testa dina proportioner, så kommer nästa kudde bli precis som jag vill ha den. Dessutom tror jag att Hallandssm och västgötasöm är ungefär samma sak, så nu har jag lärt mig något nytt. Ha en fortsatt trevlig helg, och tack för boken ;-)

Karin sa...

va kul att du gillar den, Denice! och att västgötasöm är besläktad med hallandssöm... tja, landskapen ligger ju så nära varann, så...

Kerstin: ja visst är det skönt att släppa på kraven? :) det är nog därför jag ofta syr på "oväntade" material, så att jag inte kan veta hur det "ska" va. det finns så många "skan" och "måsten" i textilvärlden, som man högaktningsfullt kan skita i.

Mylla sa...

försöker också sänka perfektionist kraven jag har på mig själv, men det är svårt..

sydde en lätt absurd kudde häromveckan dock...

En fråga; jag ska laga ett hål i min favvoullfrottetröja, och tänkte göra tt litet broderi av det hela. Broderar med ylle för det är vad jag har hemma, ungefär hur löst bör man brodera? Jag hade tänkt spänna fast den i en broderram och det kanske räcker?

E sa...

Vilka lika omslag!

Karin sa...

Mylla: broderram eller sybåge är alltid bra, så länge du får in tröjan i den (om den inte är för tjock). ullgarn låter bra och fint. det enda tips jag kan ge annars är att inte dra åt för hårt, göra paus då och då och liksom kolla hur det blir när du släpper på spänningen. men det där klarar du lätt! :)