lördag 18 maj 2013

SISTA FOTOGRAFERINGEN

Under våren har vi hållit på och fota till min nya bok, i studio. Men det har varit lite hemligt, sådär.


Igår var det dags att ta de sista bilderna, på det fantastiska Citykonditoriet (ligger på Adolf Fredriks Kyrkogata i Stockholm). Boken har tema syjunta och då är ju såklart kakor och fika en väldigt viktig del.


Fotograf Anna Kern plåtar kanelsnurror.


Såhär ser det ut bakom kulisserna med allt roddande och fixande. Med i boken är också de supertalangfulla och kreativa Lina OJ, Emelie från Vem pysslar och Theo-the-crochet-bloke (dessutom Elux och Clara, men de kunde tyvärr inte vara med vid fotograferingen).


Emelie förklarar hur man gör broscher i krympplast.Sist en suddig bild på oss, fikande och babblande och skrattande, mot de otroliga sidentapeterna från 20-talet. Lina känner jag sedan tidigare, men det var jättekul att träffa Theo och Emelie för första gången. Jag är så glad att de ville vara med och göra den här boken till något alldeles extra!
Om ni inte redan varit på Citykonditoriet är det helt klart värt ett besök. Vi fick veta att det varit ett gammalt danspalats och något av ett syndens näste (eller, man kan ju låtsas det iaf, det är en rolig kontrast mot kyrkan som finns i samma lokaler idag).
Boken kommer i september och ska heta Karins syjunta. Hoppas ni kommer gilla den!

Yesterday we did the final photo shoot for my new book, which will be out in Sweden this September. It features five other super talented and creative people (links to their blogs in the Swedish text above) and we are having a traditional "syjunta"/craft get-together. Coffee and cake are essential parts of a syjunta. Photographer Anna Kern took some great photos and we had so much fun.

2 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

Oj oj ser fram emot den boken! Och jag ska gå dit och fika och tänka på din fotografering då...så kul det är att du har "fullt upp"!
Ha det bäst! kramen Gun

Elin sa...

Åh-- ser verkligen fram emot boken..det ser ut att bli både spännande och fint!