måndag 28 april 2014

NYTT HEMMAPå sista tiden har vi fixat en del hemma. Efter att vi flyttat in och packat upp alla lådor hände det inte särskilt mycket. Sedan köpte vi ny säng och då rullade det liksom på: jag hittade ett nästan perfekt soffbord på loppis, ny matta i soprummet (vi har rengjort den), ny soffa och helt plötsligt kom det också upp saker på väggarna. Hyllor och en sån där tavelvägg som är så populär i alla inredningstidningar. De flesta av ramarna hade vi redan hemma, jag målade alla i samma färg bara. Tanken är att det ska bli tavlor över större delen av väggen (så att tv:n som står där inte ska vara så framträdande) och att motiven i ramarna kan bytas ut då och då.


Nu tänkte jag att vi skulle titta lite närmare på just den här tavlan. När vi funderade på vad vi ville ha på väggen kände jag att jag ville brodera någon text. M kom då med några förslag och jag fastnade för det här, ett citat från hans gode vän och mentor från Sätergläntan. Han säger tydligen det ofta. I olika märkböcker plockade jag från flera korsstygnsalfabet och pusslade ihop så att det skulle passa den tänkta ramen. Det fick plats två getter också.Jag gjorde även en sån där huvudkruka för ett tag sedan, som jag också sett att man ska ha. Det var väldigt enkelt: porslinspenna köpte jag i hobbyaffären, skissade på krukan med blyerts innan och sen härdades hela härligheten i ugnen ett tag. I krukan sitter en växt som inte behöver vattnas så ofta, då det inte finns någon avrinning. Jag grundade med några lecakulor först. Än så länge lever den.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar Sätergläntan. (Jag gick en förberedanden terminskurs i vävning där innan jag kunde söka till textillärarutbildningen en gång i tiden. Det var nog den bästa delen av min utbildning.)
Jag gillar sentensen och ditt sätt att framställa den.
Och jag gillar krukan!

ByTanten sa...

Måste få dela med mig av mitt bekymmer här hemma. Jag sitter nämligen och skriver min examensuppsats, så det är många långa krångliga ord som flyger runt i huvudet just nu, så jag passade på att låna ett par fina och inspirerande broderiböcker på bibblan när jag var där och skrev sist. Nämligen dina.
Tanken var att jag brukar önska mig böcker i födelsedagspresent och ville kolla vilken av dina böcker jag ville ha i år. Men det gååååår ju INTE! Jag. Kan. Inte. Välja.

Så för att kunna återgå till skrivandet och inte gräma mig mer just idag så tänker jag skylla allt på dig och dina fantastiska och frustrerande fina böcker, och fylla år två gånger i år istället. Så det så!

med nål och tråd sa...

Så fint det blev!

Karin sa...

Nej men åååh! Så fina kommentarer, vad glad jag blir! Ledsen att förstöra din studiero ByTanten ;) men det är ju jul en gång om året också, då får man önska sig saker. Och kanske du firar din namnsdag? Lycka till med uppsatsskrivandet!

Anonym sa...

Hej Karin, välkommen tillbaka, jag har saknat dig!!!
Vilken rolig idé att sprita upp en citattavla med olika "typsnitt". Tycker mig se att du har kikat i Elsie Svennås märkbok.
Vad roligt med hemmafix!
/Carin

Annika sa...

Å, både krukan och broderiet blev ju supersöta!