måndag 31 mars 2014

FINT PRISTorsdag förra veckan var en rolig kväll. Då fick jag och 24 andra formgivare pris på KB av Svensk Bokkonst för böcker som kom ut under förra året. Jag är otroligt glad, stolt och hedrad! Både personligen och för att broderi som konstform uppmärksammas i sådana här sammanhang. Att det dessutom satsas på att göra pocketboken vacker och arbetad är lite extra kul (de flesta andra vinnarna var inbundna böcker). Jag gillar pocket - bra böcker till bra pris, som är lätta att ta med. Så tack för det, Bonnier pocket.


Ett stipendium till en ung formgivare (grymma Moa Schulman) delades ut och nytt för i år var att en av böckerna även blev Årets vackraste bok och fick en staty. Vi andra fick "nöja oss" med äran, ett diplom och en fin blomma. 


Jag var i fint sällskap av bl a Jockum Nordström och min favvo, Lotta Kühlhorn. Hon fick pris både för Augustprisvinnande Expeditionen - min kärlekshistoria av Bea Uusma (som jag verkligen kan rekommendera att läsa i den illustrerade utgåvan, det ger så mycket mer) och den här, Skräpliv, som jag blev väldigt nyfiken på. Tanken bakom är att boken ska likna ett pass. Jag fick även lite psalmbokkänsla.Anna Höglund, en annan av mina favoriter.


Jag blev också sugen på att läsa den här, Min man dog tusen gånger, skriven och illustrerad av Rebecka Nordström Graf. Det var även kul att Bonniers vegetariska kokbok, den snyggaste vegokokbok jag sett (och med massor av bra recept), fick pris, även om jag inte lyckades ta kort på den (det var rätt trångt runt böckerna efter prisutdelningen). Man kan gå och titta på böckerna på KB fram till sista augusti.


I den fina katalogen med alla vinnarna kan man läsa motiveringarna. Och extra plus att baksidorna lyfts fram!


6 kommentarer:

esther garn sa...

Grattis Karin - jag gläds med dig!

Maria Ho sa...

Massor med välförtjänta grattis!

Anonym sa...

Grattis till priset!

ullemor sa...

Jättegrattis!!

Katla Hasterok sa...

Grattis Karin!

Anonym sa...

Jag blev alldeles varm i hjärtat när jag såg Utvandrarserien med dina fantastiska broderier. Så roligt att fler tycker som jag!