onsdag 6 februari 2013

BOKTÄVLING!


Nu har jag fått hem ett antal friex av Utvandrarserien, att dela ut till vänner och familj. Och även till en lycklig bloggläsare! Allt du behöver göra för att vinna hela serien är att lämna ett boktips i kommentarsfältet på det här inlägget (valfri genre, det behöver inte vara en roman men det behöver vara en bok som du läst och älskat). Om du av nån anledning inte kan kommentera här kan du skicka ett mejl till info@karinholmberg.se istället. Sista dag för tävlan är sön 17/2 och den är endast öppen för er i Skandinavien.

One lucky winner will recieve all four titles of the Emigrants series (the giveaway is open to people in Scandinavia only).

105 kommentarer:

Maria sa...

Jag jag vill gärna vinna dessa fina böcker. Jag har ju läst om dem här tidigare när du berättade vad arbetade med, men jag såg dem också i ett utstick från Bokus tror jag. De är fantastiskt fina, kul att bokförlaget satsade på att gör dem så fina

Boktips: Den vidunderliga kärlekens historia, Carl-Johan Vallgren

Maria Ström sa...

Jag kan verkligen rekommendera Tiger av Mian Lodalen. Underbar bok! /Maria Ström maria_strom_@hotmail.com

Anonym sa...

En av mina favoriter som jag läst många gånger är Jane Eyre av Charlotte Bronte. Dina omslag är verkligen vackra, jag har inte läst utvandrarna ännu och skulle gärna vilja göra det snart.

Linnéa sa...

MEN ÅH! Bästa rekommendationen: Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe. Det var min favoritbok när jag var yngre, och nu när jag pluggar till lärare läser jag om den. Fastän det är mer än tio år sen jag läste den sist älskar jag den lika mycket - fantastiskt att vi har såna otroliga författare i Sverige, med ett sådant målande språk och galen fantasi. Det känns definitivt som en sommarbok!

Anonym sa...

Å vilka fina böcker!
Hoppas jag vinner, mitt boktips är "Parfymen" av Patrick Süskind.

Den är gammal, jag läste den för första gången för massor av år sedan och har läst om den flera gånger. Jag älskar den! Den är oförglömlig!

//Beda

bedascorner snabela hotmail punkt com

Kanja Eliasson sa...

Hej!
Jag vill jättegärna vara med i tävlingen och rekommenderar så gärna en bok - How to Be a Woman av Caitlin Moran.

How to Be a Woman är kort och gott en bok om feminism. Modern feminism. Vi behöver inte kasta oss framför hästar längre för att göra revolution. För att besegra orättvisorna mot kvinnorna är inte så svårt. Essensen är att skratta åt det knasiga vi ser. Förlöjliga det. Eftersom kvinnoidealet som finns idag är helt enkelt orimligt. Och denna boken är verkligen humoristisk och ironisk. Moran berättar öppenhjärtligt om sina egna erfarenheter i livet från sin trettonårsdag tills idag. Hon diskuterar bland annat kläder, jobb, moderskap, abort och kvinnliga förebilder.
Jag hade "tröttnat" på att läsa tills jag plockade upp denna boken. Jag kunde helt enkelt inte lägga den ifrån mej.

maria carlander sa...

Men du, tufft! Det är så coolt att du gjort framsidor till sådana klassiska böcker.

Mitt boktips är en bok som många nog känner till, Nu vill jag sjunga dig milda sånger, av Linda Olsson. Jag har bara läst den en enda gång och det var flera flera år sen men jag älskade den för sin lågmäldhet, för skönheten i språket, för berättelsen. Den skulle jag rekommendera till alla.

nitsirk sa...

Å jag vill gärna vinna böcker. Jag har planer på att köpa dem ändå för omslagen är SÅ vackra! Mitt boktips måste bli "Little Bee" av Chris Cleave. :D

Hälsningar Kristin

Kamilla Svanlund sa...

MENMENMEN! Både broderat och min favoritserie bland svenska klassiker, det vill jag vinna!!

Boktips med bok jag älskar är helt klart Stolthet och fördom, är sådär barnsligt förtjust i den boken!

AnnaEss sa...

Boktjuven av Markus Zusak! En fantastisk och annorlunda vardagsskildring som utspelar sig under andra världskriget. Skriven ur Dödens och en liten flickas synvinkel.

Marias garnhändelser sa...

Eftersom jag är en stickare blir det givetvis en stickbok: Reversible Knitting: 50 Brand-New, Groundbreaking Stitch Patterns
by Lynne Barr.
Tycer verkligen att böckerna blivit fina, men jag har inte hunnit in till stan för att shoppa....än....

iHanna sa...

Älskar utvandrarserien och dina omslag gör dem ännu finare! Mitt boktips är absolut senast utlästa roman, "Utrensning" av Sofi Oksanen till dem som ännu inte läst den! Så fantastiskt stark berättelse, både spårkligt och ämnesmässigt. Läs!

Lotte sa...

Ooooh, vill gärna vinna böckerna med dina fantastiskt fina omslag!
Mitt boktips är "Anna Karenina" av Leo Tolstoj. En tung klassiker men I loved evert page of it! Mvh LotteUnknown sa...

jag vill tipsa om serien med Marianne Cedervall. Härliga tanter och bra skrivet.

Bettan sa...

Mitt boktips:

Momo eller kampen om tiden av Michael Ende

Underbar bok passar alla, gammal som ung eller kung.

Anna sa...

En av de absolut bästa böckerna jag läst är "Jerusalem" av Selma Lagerlöf. En sommar för några år sedan bodde jag hos mormor och morfar. Vi hade inrett ett litet sommarrum vägg i vägg med vedboden i uthuset, alldeles vid skogsbrynet, och där huserade jag. Till en början tyckte jag att boken verkade mossig och läste lite motvilligt, men när jag väl kommit igång kunde jag inte sluta. De sommarmorgnarna, då morfar kom ut med frukost på sängen med kaffetermos, tallarnas sus som hördes genom de otätade brädväggarna och läsningen av denna fantastiska berättelse om människors kämparglöd och kärlek till varandra, religionen och hembygden,gjorde den sommaren till en av de bästa hittills. Jag läste om boken i höstas, och den var minst lika bra i höstrusket. Tips tips!

EvaL8 sa...

Med ungdomar i huset har det ibland blivit böcker som kanske är tänkta för en yngre publik. Böckerna om klanen Otori är spännande läsning. Över näktergalens golv är den första. Såg "dina" böcker igår när jag besökte en bokhandel. I morgon ska jag leda mitt första brodericafé hos Vuxenskolan i Uppsala. Hoppas några kommer.

Helena sa...

Hej!
Vibeke Olssons serie om flickan Bricken är helt underbar! Den första delen heter "Sågverksungen". Böckerna skildrar Brickens uppväxt och genom den sågverksarbetarnas livsvillkor efter norrlandskusten i slutet av artonhundratalet.

Iréne JB sa...

Vill ha! Funderar på att köpa första delen. Jag har ju faktiskt inte läst någon av dem. Skulle passa perfekt att vinna hela serien då. (Fast jag kanske köper första ändå, så kan ju jag ge bort den delen om jag skulle vinna).

Anna Kj sa...

Allt med Johanna Nilsson,
tex Jag är leopardpojkensdotter eller Hon går genom tavlan, ut ur bilden. Hon är en favoritförfattare!!

Karin sa...

men åh vilken massa bra tips! flera av dem har jag läst eller ska läsa, men här dyker det ju upp en massa bra fler titlar att skriva upp. keep 'em coming!

Anonym sa...

Bläddrar just nu i Jean Haines´ underbara bok, Atmospheric Watercolours. Behöver färgerna och glädjen över dem när det är kulen februari. Aina

Anonym sa...

Åh, självklart vill jag vara med och tävla. Jag stod och fingrade på böckerna i bokhandeln i fredags, jag gillar dem skarpt och är så imponerad av ditt jobb.

Mitt boktips är Igelkottens elegans av Muriel Barbery.
//Lina

Anonym sa...

Hej!

Vilken dröm att få äga dessa, i grupp!

Jag vill tipsa om den norska boken "Nisser - fra helgen til sinnatagg" av Ane Ohrvik som redogör för tomtefigurens historia. S:t Nicholas och helgonkultuen på medeltiden, hur traditionerna har avyttrat sig i olika länder, blandat sig med andra, hur reformationen, julkortsmoden, barnboksförfattare och naturligtvis den stora läskedrycksproducenten har påverkat tomtens framställande. Fantastisk feel-good-bok, fina bilder, lättillgänglig och matig på samma gång, heja!
MVH Carin c f u n s e t h (a) h o t m a i l . c o m

teresa sa...

Jag älskar dina bokomslag, de är alldeles underbara, och hantverk och god litteratur i förening - kan det liksom bli bättre?
Mitt boktips är Under det rosa täcket av Nina Björk (om kvinnlighetens vara och feministiska strategier), tyvärr lika aktuell nu som då den kom 1996.
Hoppas "dina" böcker säljer massvis!

Karin på Ösäter sa...

Min senast lästa bok och en så bra bok att jag inte somnade läsandes.
En Mors Förhoppning av Francine Rivers.

Karin på Ösäter

http://karinpaosater.blogg.se/

Anonym sa...

Berlinerpopplarna av Anne B Ragde

Är mitt boktips.

Nu håller jag tummarna.
Mvh Jeanette i Åre

Elen sa...

Så skönt att se ryggarna, jag har varit riktigt orolig för att de inte skulle vara lika fina som framsidorna. Nu vill jag bara ha dem allihop!

Tipset får bli Breadcrumbs av Anne Ursu som jag råkade ge full pott så sent som idag. Jättefin!

Kristina sa...

Hejhej!

Först måste jag bara säga att böckerna är så fina. Läste dem för ett par år sedan och var helt bokslukad tills de var slut. Men, får man bara lämna ett boktips så måste det bli serien om Lotta av Merri Vik. Min mamma läste dem när hon var liten och i tidiga tonåren fick jag hennes böcker. Jag älskade dem och började leta efter serien (det finns 47 böcker!!) på antikvariat och tradera. Sen ett par år har jag alla och läser fortfarande om dem lite då och då. De är inte precis några tunga romaner, man läser en på en kväll, men perfekta för sitt syfte - uppiggande, och de gör en alltid glad!

hälsar
Kristina Petersson

Nettan sa...

Men åh vilken fin tävling! Böckerna med dina omslag är så vackra, och eftersom jag ännu inte läst dem (bara sett och det räknas inte på samma sätt...) står de härnäst på min läslista :)
Finurligt med alla boktips, flera av dem skulle jag oxå kunnat tipsa om o de övriga skriver jag genast upp!
Mitt tips får bli Outlander-serien av Diana Gabaldon. Det är 17 år sen jag läste första boken, Främlingen, och nu väntar jag ivrigt på del 8. Diana har under åren skrivit flera böcker om sidokataktärer i huvudserien oxå samt diverse noveller o short stories. Här finns precis allt!

Malin sa...

Jag vill jättegärna vara med och tävla om dessa fantastiska böcker med dina vackra omslag.

Mitt boktips är en av de bästa böcker jag någonsin läst d.v.s. Drottning Grågyllen av Moa Martinsson. En alldeles underbart vacker vemodshistoria som utspelar sig under 1800-talet. Språket är ljuvligt poetiskt och mycket dynamiskt, växlar mellan högt, lågt, starkt och lugnt...

Lillemor Elfgren sa...

Kan tipsa om Diana Gabaldons Främligen som jag återigen lyssnar på under tiden jag sitter och stickar eller spinner.

ela sa...

Underbara tanke...... att äga hela serien med dina vackra broderier på omslagen. jag har läst serien två gånger, en gång i högstadiet och en gång för 20 år sen. Det är väl dags igen.......
Jag läser många olika sorters böcker och gillar väldigt många.
Vill man ha roligt kan man läsa "en man som heter Ove" eller ett år i provence. Den sista är suverän som ljudbok.

mvh
elainesbild@yahoo.se

Anonym sa...

Jag är en bokslukare och har läst mycket genom åren. Tyvärr jag har inte läst Utvandrarserien ännu.
En bok jag älskat och som jag återkommer till gång på gång är Diane Setterfield - Den trettonde historien.

/Anna

Paula sa...

Jag läser ganska mycket men glömmer alltid bort vad böckerna hetat och vem som skrivit de. Därför har jag svårt att ge tips. Av klassikerförfattarna gillar jag bla. Jane Austen och Mika Waltari. Jag gillar att läsa engelska 1800-tals romaner, men för det mesta lånar jag rätt slumpmässigt på bibblan.

anna kerstin sa...

pappersväggar av ajvide lindqvist.

en så galet bra bok. man tror att man inte gillar böcker som är inte är helt realistiska, men det gör man. man tror att man inte gillar skräck men det gör man. den här novellsamlingen är något utöver det vanliga.

är för övrigt sjukt impad av dina omslag. vill bara läsa mer och mer om själva omslagen!

Kata sa...

Får man ge bara ett tips? Som bokälskaren som aldrig växte ur bokslukar-åldern är det omöjligt att välja en :) men en magisk bok är Vindens skugga av Carlos Ruíz Zafón. Och för att spinna vidare på kommentarerna ovan så tycker jag att Stalins kossor är bättre än Utrensningen, om man vill läsa Oksanen. Rekommenderas! Även här slinker det ner ungdomlig litteratur och då är Cirkeln och Eld ett måste! (hur ska jag överleva tills den tredje boken kommer?) :)

karin.ellen sa...

Å jaa, vad jag vill vinna! Och om jag inte vinner kommer jag köpa dem ändå! Jag minns att när jag läste dem, för en sisådär 15 år sedan tänkte jag att: detta är väl en såndär klassiker man bara ska ta sig igenom. Och sen var jag helt fast under alla fyra böckerna! Så bra! Så det kan vara ett boktips! Men jag tar ett annat också!

Nancy-trilogin, Glasfåglarna, Mosippan och Nancy av Elsie Johansson är en pärla! Läs dem!

Unknown sa...

Åh. "Vi lever" av Piers Paul Reid. Om rugbylaget som flygkraschade i Anderna.

Maria sa...

Mitt boktips är Alkemisten av Paulo Coelho. En underbar, vackert skriven bok.

Anonym sa...

Jeg har kjøpt bøkene. Dine broderier er er like vakre som innholdet!
(Legg merke til hvor poetisk Moberg skriver, med mye bruk av bokstavrim).
Hilsen Inger

sticka går ju sa...

Men så många lockande boktips! En del jag redan läst och vill läsa om, andra jag hört talas om men inte läst och några helt nya bekantskaper. Så kul!

Mitt boktips är böckerna om Alberte av Cora Sandel. Beskrivningarna i den första av hur den ständigt frusna Alberte dricker hett kaffe och det trånga livet i den lilla norska kuststaden är fantastiska! Och det blir inte sämre när hon sliter sig loss och beger sig till Paris. Komplett oromantisk skildring av konstnärsliv. Läs!

Åh så gärna jag vill hålla i de där böckerna med sina vackra omslag. De borde ges ut på engelska i samma vackra skepnad så att man kan skicka dem till sina avlägsna släktingar i Amerikat.

L

Fru Uggedal sa...

Åhhh, dessa böcker är bara så fina!

Min favoritbok är Peter Høegs Fröken Smillas känsla för snö. Den läste jag för många år sedan och tänker på fortfarande ibland. Måste snart läsa den igen!

Emilia sa...

Jag läser just nu för kanske tolfte gången i ordningen om "Täcknamn Shakespeare" av Gösta Friberg och Helena Brodin Friberg. Jag har varit besatt av Shakespeare i många år, men när jag läste den här för 5-6 år sen fick mitt shakespearande en helt ny riktning. Vem kunde tro att författarfrågan - grävandet i huruvida det verkligen var Shakespeare själv som skrev sina verk - skulle vara så vanvettigt spännande?

Kristin sa...

Min nyaste favorit är Jenny Hellströms SY-från skjortklänning till hood. Fick den i söndags och har bläddrat i den och planerat projekt sedan dess, men ännu inte hunnit göra något. Men det ska bli, för det är många fina modeller i den :-)

Satoko sa...

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson! Den var verkligen tokig och rolig :)

Tant Grön sa...

Min favoritbok är "låt den rätte komma in". Den är ruskig men otroligt välskriven. Jag kan läsa den hur många gånger som helst. :)

Futu sa...

Cannabusiness.
Handlar om hur sjukt det är att vissa droger är tillåtna medan andra som inte ens är i närheten av lika farliga är kriminella. Hur läkemedelsindustrin styr allting i världen. Samt vad man använde förr i världen när man blev sjuk.

Lena Alexandra sa...

M/T och berättelsen om skogens under av Kanzaburo Oe. En helt fantastisk berättelse som väver samman myt och verklighet.

Iso sa...

Jag tipsar om Pappa långben av Jean Webster. Jag hade den som sagoband när jag var liten och låg ofta på en vit ryamatta i mammas sovrum och lyssnade om och om igen på berättelsen om en barnhemsflicka som får gå på internatskola. Förra året läste jag den i vuxen ålder och älskade den, det är en underbar och lite bortglömd bok.

Linda Pohlenz sa...

Jag rekommenderar Värddjuret av Marie Hermansson. Ruskigt pännande!
Skulle hemskt gärna ha dina böcker! Har läst och vill att barnen skall läsa och är det vackra omslag dessutom blir man ju ännu mer sugen på att läsa!
Linda

Anonym sa...

Å, jag vill väldigt gärna vinna dessa böcker! Utvandrarna-serien är nämligen mina absoluta favoriter och jag läser faktiskt om dem varje år, men nöjet vore ju än större med dina fantastiska omslag :) En annan bok som jag liksom måste läsa varje försommar för att få riktig sommarkänsla är "Driver dagg faller regn" av Margit Söderholm från 1943. Spännande, gripande och en möjlighet att resa tillbaka i tiden till 1800-talets svenska landsbygd. Så det får bli mitt boktips. Hoppas hoppas!!!

Kram// Nina T

Anonym sa...

Bläddrar just nu i Jean Haines´bok om akvarell; Atmospheric Watercolours. Älskar den nu i kulna februari!
Aina

Maria i Falkenberg sa...

Åh, de fina böckerna vill jag vinna!

Mitt boktips är "Emma" av Jane Austen. Jag köpte den som 15-åring i Ilfracombe i Devon. Nu är jag 55 år och älskar den fortfarande.

josefine sa...

Hej!
Det är de vackraste böckerna jag har skådat. Mitt bidrag till boktipsen är trillogin om Kristin Lavransdotter: Kransen, Brudkronan och Korset. Det är en fullkomligt magisk trillogi om Kristin som lever på 1300-talet. Språket kan vara lite tungt tillsammans med norsk storpolitik från begynnelsen men fullkomlig magi strömmar från sidorna när man läser.

metamorphosis sa...

Jamen, visst vill jag gärna vinna de böcker du designat! :) (dessutom klassiker som jag ännu inte läst...)

Jag vill tipsa om böcker av Bo Hejleskov Elvén, Ingen skönlitteratur, men viktiga! En av hans böcker är "utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningar och psykisk sårbarhet - om annorlunda barn" som på ett enkelt och lättförståeligt sätt bidrar till förståelse och bemötande av barn som inte är som alla andra barn.

Erika sa...

Ah. Boktips. Riktigt bra och riktigt otäck är ju "Vinteräpplen" av Josefine Sundström. Den har jag om du vill låna. Himla många bra boktips alltså!

Emmas dagar sa...

Jag vill gärna vinna!
Mitt boktips är Per Anders Fogelströms Mina drömmars stad-serien. Den läste jag när jag var 13-14. Gillade den jättemycket.
De böckerna skulle också vara fina i broderade omslag!

med nål och tråd sa...

Vad härligt! Jag har läst hela serien två gånger men med dina dina omslag vill jag gärna läsa dem igen.

Jag vill tipsa om en modern klassiker- Andarnas hus av Isabel Allende . En bok om starka kvinnor, passar bra efter uppdrag gransknings senaste program

Linda sa...

Jag vill tipsa om Nelson Mandelas Long walk to freedom. Intressant och spännande, och så oerhört viktig.

Unknown sa...

Hej!

Jag vill gärna vara med och ge ett boktips men har svårt att välja bara en bok. Det får bli "Gryning över Kalahari" av Lasse Berg. Den handlar om hur det kan ha varit när människan blev det den är idag. Den har fått mig att förstå saker om hur vi fungerar som människor som exempelvis hur naturligt det är för oss att göra saker tillsammans. Om du inte har läst den redan så måste du göra det.

Mvh Elisabeth Palmqvist

Martha sa...

Jag läste "Esmeralda hjärta Leo = sant" när jag var i yngre tonåring. Det är en ungdomsbok om kärlek. Jag läste den om och om igen!

Clara sa...

Dina fina böcker vill jag ju absolut vara med och tävla om!

Nyligen läste jag ungdomsboken The fault in our stars av John Green, den var fantastisk! Annars måste jag tipsa om böckerna om Fröknarna von Pahlen av Agnes von Krusentstjerna. De har också riktigt fina omslag :)

Ilsefin sa...

Åh, jag vill så gärna ha de här böckerna med dina fina broderade omslag i min bokhylla!

Och jag har ju hur många boktips som helst. Jag älskar att ge folk boktips.

Jag har nyligen läst om en av mina favoritböcker, den här gången tillsammans med min bokcirkel och alla blev väldigt fångade av boken.

Så mitt tips är Enders Game av Orson Scott Card.

Jag har alltid sagt att jag läser allt utom science fiction. Men så utmanade en kollega mig med den här boken och sedan dess kan jag inte längre säga så. Den passade inte alls in i mina fördomar om SF-genren :)

Kirsi P sa...

Åh, sickna vackra böcker! Och klart att jag vill vinna dem! Mitt boktips är Alias Grace, av Margaret Atwood. En vacker, spännande och riktigt otäck historia om en ung kvinna som anklagats för mord och fängslats.En bok om klass, kärlek, passion och ond bråd död. Den har allt!

Anonym sa...

Ja, jag vill gärna vara med i din utlottning. JAg blev så glad när jag fick se dina omslag. Denna serie är faktiskt mina favoritböcker. Jag lyssnade på hela serien som ljudbok i somras. GRATTIS till att du fått detta fantastiska uppdrag och att de blev så otroligt fina!!!

Mitt boktips är Per-Anders Fogelströms "Mina drömmars stad"
/Maria MackAldener, maria.mackaldener@hotmail.com

Unknown sa...

Pappan och havet av Tove Jansson.

Ljuvligt melankolisk läsning som passar särskilt fint i slutet på sommaren!

Vajb sa...

Åh! De där omslagen är så grymt fina! Jag bloggade om dem på min bokblogg för ett tag sedan;
http://tantbl.blogg.se/2013/january/snyggaste-omslagen.html

Jag har många så många boktips...Såg att de två första som dök upp i skallen 'Momo eller kampen om tiden' av Michael Ende och 'Boktjuven' av Markus Zusak redan finns bland tipsen, så jag tipsar om den nästa jag tänkte på, vilket var 'Ronja Rövardotter' av Astrid Lindgren :-)

*Anita* sa...

Hej Karin
först måste jag bara berätta hur glad jag blev när jag upptäckte dina bokomslag. Dels för att de är så vackra. Dels för att ett bokförlag faktiskt satsat på att beställa dessa broderade bokomslag. Ännu gladare blev jag av att se att de dessutom tryckt baksidan av broderierna på insidan av omslaget. En helt lysande idé - för visst vill man gärna se baksidan också! Inte för att kontrollera, utan bara för att glädjas av att ett broderi faktiskt alltid har två sidor. Var det din idé?

Med det sagt går jag över till boktipset. Först tänkte jag att jag skulle tipsa om "Little bee" av Chris Cleave, som jag just läst. En roman som inte bara är till förlustelse utan också för eftertanke.

MEN så läste jag igenom alla boktips du fått och insåg att alla tipsat om romaner, trots att du inledningsvis skriver att det inte behöver vara det. Och då måste jag bara tipsa om en helt annan bok, som jag bara älskar. Det är en broderibok, men den handlar om fritt maskinbroderi. Helt fantastisk! Boken heter Freestyle Machine Embroidery: Techniques and Inspiration for Fiber Art, författaren heter Carol Shinn och boken kom ut 2009. Även den som inte själv vill prova att brodera på fri hand med sin symaskin har glädje av att titta på de fantastiska broderierna!
Här finns boken: http://www.bokus.com/bok/9781596680425/freestyle-machine-embroidery/

Med vänliga hälsningar,
Anita Fors
http://taktiltextil.wordpress.com

GuMaLi sa...

Hej!
Jag vill tipsa om Göran Rosenbergs bok Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz. Den handlar om författarens föräldrar som överlevde koncentrationslägren under förintelsen. En stark, gripande och viktig bok.

Unknown sa...

oj oj. Jag är en riktig bokmal så det här är svårt val.
Får man skriva bara några förslag rakt ut från hjärtat?
Röde orm och här behövs nya snygg bokomslag!
Passionen av Jeanette Wintersson
Senast lästa bok.. Det goda inom dig av Linda Olsson.

Från allra djupaste Moberg landet i Småland!

Unknown sa...

Roligt att hantverket får lov att ta lite plats!
Jag vill rekommendera Berättelsen om fjärrskådarna av Robin Hobb en fantasy triolog som många gånger har fört mig bort från denna världen till en med magi och drakar.

Anonym sa...

Åh, de böckerna skulle jag vilja ha. Läste hela serien när jag var ung, väldigt länge sedan.Har faktiskt tänkt läsa dem igen snart.
Mitt boktips blir: Tiden där emellan
av Maria Dueñas. Roman om Spaniens historia under 30-talet och andra världskriget och med en stark kvinna som arbetar som sömmerska och bl a spion i huvudrollen.Verkligen en bra roman och samtidigt får man veta mycket om Spaniens historia. Läs den!
Hälsar Margaretha G

Jonas Walther sa...

Jag skulle vilja tipsa om Stefan Spjuts bok "Stallo". Den var verkligen svår att lägga ifrån sig. Underbar bok.

waltherjonas@hotmail.com

mildamalin! sa...

Jag är en riktig boknörd, jag vet inte hur jag skulle klara om det började brinna, hur ska jag hinna rädda alla mina böcker? Jag skulle behöva några timmars förvarning! Jag läser många slags böcker, har många favoriter, väljer ofta böcker på grund av en vacker utsida (vilket är varför jag skulle plocka upp dom här böckerna i bokaffären...), kommer ständigt tillbaka till en del... En svensk författare som inte så många är bekant med, är Carina Burman. Väldigt väldigt bra, både hennes historiska romaner och historiska deckare. Så det är mitt tips!

Anonym sa...

Mitt boktips: "Stål" av Silvia Avallonde. Vill man inte läsa utan lyssna, så kommer den som radioförljetong senare i vår. Och så förstås "Utrensning" och "Stalins kossor" av Sofi Oksanen.

alekzandra sa...

Mitt boktips blir Robert Louis Stevensons skräckklassiker "Dr. Jekyll & Mr. Hyde". Personligen är den en favorit som passar utmärkt så här i februarimörkret. Den är lagom tunn och har lagom utmanande språk med en fantastisk och ruskigt härlig berättelse! Avnjut med en spetsad varm kopp te och levande ljus. Ha dig en fortsatt trevlig helg!

Chris B sa...

<3 stort grattis, till Dina omslag.

Jag både stickar & broderar.
Mitt tips är en av Linda Olssons
böcker: DET GODA INOM DIG.

bla. annat tipsa om broderiboken;
L`ART Du Petit Point av
Raffiella Serena, Broderier från
mitten 1800 tal,Lycka till/chris

Borgmästaren sa...

Avslutade just Darling Jim. Oväntat bra - historien bakom ett mord. Magisk och mytisk. Annars har vi ju gamla godingar om familjehemligheter som Waterlands, The Cure for Death by Lightning och Behind the Scenes at the Museum.

Ebba Thuresson sa...

Jag tipsar om Cirkeln av Mats Standberg och Sara Bergmark Elfgren. Det är första delen i Engelsforstreoligin, jag ser fram mot att läsa de andra två!

Anonym sa...

Jag skulle gärna vinna böckerna. Har en hemlig dröm om att arbeta i en bokhandel eller på ett bibliotek någon gång i livet. Mitt tips är trilogin som börjar med guldkompassen. Den skarpa eggen och Bärnstenskikaren heter de andra.

/Karin

Annie sa...

ååh vilka fina böcker. Att boken är broderad gör det mycket roligare att läsa och eftersom omslaget är så fint så måste jag bara läsa böckerna också! Jag vill absolut vinna!

Mitt boktips är Haruki Murakami, Fågeln som vrider upp världen.

/Annie

Anonym sa...

Ojojoj, det här är GULD!
Jag läste Utvandrarserien som ung, skulle gärna läsa den i det här fantastiska omslaget!
Berit 80 minus

Erika Jönsson sa...

Har precis läst Mobergs stora utvandrarepos och egentligen är det ju dom böckerna som är mina absoluta favoriter!
Mitt bästa boktips: Att föda ett barn av Kristina Sandberg. Läs den. För den är bäst.

Anonym sa...

Halloj!
Jag läser din blogg flitigt, det är som att öppna en godispåse varje gång.
Vilka fina bokomslag, jag blir stum av beundran.:-)

En bok som jag läst senast heter" Lill-tarzan och jag"
skriven av Johan Hedenberg. Handlar om hans uppväxt i Vällingby (Grimsta, Stockholm) på 60-70-talet. Mycket gripande och igenkännande om man kommer från dessa trakter.

Maritas Maskor sa...

Åh vad jag skulle vilja vinna dem!
Har läst dem för en herrans massa år sedan, men jag läser dem gärna igen!
Min absoluta favoritbok/serie är Mina Drömmars Stad / Stad-serien (5 böcker) av Per-Anders Fogelström!
Underbara att läsa!
Hälsningar Marita

Marie sa...

Oj, så många bra boktips du har fått. Men jag tror ingen har tipsat om Rosen på Tistelön än. Författare Emelie Flygare-Carlén. Från 1840-talet men ändå modern på något sätt. Skulle göra sig bra med en broderad framsida som du gjort.

Karin sa...

Jag rekommenderar Väinö Linnas triologi "Högt bland Sarijärvis moar". Mycket bra böcker om Finlands historia berättat utifrån kvinnor och mäns vardag. En bok som alla borde läsa för att förstå vår historia.

Anna sa...

Å vad jag skulle vilja ha just de ryggarna i min hylla.. har förvisso läst alla, men inte för sista gången.

Mitt tips är Kinesen av Henning Mankell. En rejäl bok.. om man lyssnar till den borde man hinna brodera åtminstonde en halv åkdyna i yllebroderi :)

Ellinor sa...

Jag rekommenderar Joanna Rubin Drangers böcker fröken livrädd och kärleken och fröken livrädd och karriären. De böckerna kan jag titta i hur mycket som helst!

dace sa...

Rekommenderar varmt bok ´And the Band Played On` av Randy Shilts. Dokumentär om HIV ursprung i USA, byråkrati rund det, politik och människors öden.

englundskan sa...

Olga om Olga, av Margareta Ekström. En glad filosofisk bok om en katt, och livsfilosofi.

Anna Maja sa...

Otroligt fina omslag du har gjort! Tycker att fler böcker borde få broderade omslag!

En av mina favoritböcker är "Den trettonde historien" av Diande Setterfield. Tycker den är både mystisk och mysig på samma gång.

Maria sa...

Jag har tre böcker på min topplista, som jag inte kan rangordna.

"Livet, en bruksanvisning" av Georges Perec. En bok full av substantiv. Ganska märklig, men väldigt poetisk och vacker.

"Sjöfartsnytt" av Annie Proulx. Vad ska man säga? Det är kallt, hemskt och jämmerligt. Boken är sju resor bättre än den suveräna filmen.

"Den vidunderliga kärlekens historia" av Carl Johan Vallgren. Hjärta och smärta, poetiskt så in i bomben!

Annika Hessman sa...

Boken Katrina av Sally Salminen.
Läst den flera gånger och även läst den högt på mitt gamla jobb.
Annika Hessman
annika.hessman@hotmail.com

Vilka fina bokomslag du har gjort på läsvärda böcker

Knitarina sa...

Det är så himla kul att du gjort fina omslag till några av mina sommarplöjningsfavoriter!
Flera av mina favoriter är redan nämnda - Det vidunderliga kärlekens historia och Murakami (även om jag inte läst just den boken som nämndes här, tack för tipset!).
Jag passar på att tipsa om Hundra år av ensamhet eller Kärlek i kolerans tid av Gabriel García Marquez. Underbara! Den sistnämnda finns som en tämligen torftig filmversion som inte alls gör boken rättvisa.

Iréne JB sa...

Insåg att jag glömde ge boktips i förra inlägget. Så här kommer ett: 'En man som heter Ove' underhöll mej nyligen. Skriven av Fredrik Backlund. Just nu har jag ramlat ner i deckarträsket och läser Jo Nesbø :)

Tuulikki Andersson sa...

Jag har precis lånat din senaste bok "Små och stora broderier". Härlig.
Jag vill gärna vinna böckerna, fast jag precis köpt dem. Underbara gåvor till mina broderikompisar.
Jag rekommenderar "Vägen till henne" av Margareta Skantze. Fantastisk bok om kvinnans försvunna historia.Den borde läsas av alla kvinnor och män.

Anonym sa...

Den bästa bok jag någonsin läst var "Kleiner Mann was nun?" av Hans Fallada
Den handlar om ett par under andra världskriget och är en väldigt varm roman.

vert sa...

Jag tycker om hela serien, men har dem inte i min ägo. Vinner dem gärna =)

Sara Norberg sa...

Mitt boktips: Godnatt Mister Tom av Michelle Magorian. Den här boken har jag läst ett antal gånger sedan vår fröken läste den högt för oss i årskurs 5. En otroligt fin och hemsk bok på samma gång som rör mig till tårar varje gång.

Otroligt fina omslag har du gjort!

Olivia sa...

Åh, så fina böckerna blev! Jag vill tipsa om boken Försoning av Ian McEwan, jag läste iofs den på engelska men det jag gillade mest var vändningen, så den är nog bra på svenska också. Jag har bara läst utvandrarna, så serien hade gärna fått ståta i min bokhylla!

// Olivia Gullviva at hotmail.com

Anna sa...

Smärtan av Marguerite Duras läser jag om med jämna mellanrum. Den berör mej djupt.

melissa sa...

"Mina drömmars stad" av Per Anders Fogelström. Hela serien är fantastiskt bra. Jag fullkomlligt älskar 1800 och tidigt 1900-tals skildringar av livet i Stockholm och Sverige. Jag vet inte hur manga ganger jag läst serien on Henning... Men jag blir aldrig less!

Marit sa...

Min favoritbok är en klassiker, De nio målarna av Dorothy L Sayers. Passar bäst att läsas vintertid, för stämningens skull.