torsdag 24 januari 2013

SVÅRT FÅGELBEHOV

När J var i New York i våras köpte hon med sig några fantastiska tyger hem åt mig från Purl Soho (som jag fortfarande inte har bestämt vad de ska användas till för projekt). I julas var jag hemma hos E och upptäckte i hennes bokhylla att en av ägarna till Purl Soho, en miss Joelle Hoverson, dessutom gett ut ett par finfina handarbetsböcker!


Jag kunde inte sluta tänka på de bedårande tygfåglarna på omslaget, så jag var tvungen att beställa ett eget ex. Häromdagen kom den hem i brevlådan. Och då var jag såklart tvungen att prova hur man gjorde de där fåglarna.


De var lite pilliga att sy, men inte alls svåra. I det första stadiet ser de inte mycket ut för världen, men med lite stoppning så! Det fick bli en liten flock, och precis som det står på boken borde de bli perfekta små presenter.


Nu kliar det i fingrarna efter att börja med en viss elefant och nån nåldyna som fanns däri också...

I ordered this book, Last-minute Patchwork + Quilted Gifts by Joelle Hoverson, after seeing it at a friend's house this Christmas. I couldn't get those damn pretty birds out of my head, so I had to order a copy for myself. Now I just have to figure out where to hang them, and then start on a certain little elephant that is also featured in the book.

6 kommentarer:

Luxxie - Kreativt kaos sa...

Men åh så fina fåglar!

Johanna sa...

En vän av mig var i Purl Soho också ett par år sedan och jag fick söta gröna knappar som suvenir :) Jag har tänkt att utveckla någon blusprojekt där knapparna skulle passa till, när ja hinner...
Och den där samma boken har jag också :)

Chloe grice sa...

Very pretty birds! But they look quite tricky to sew to me :-)

Eva sa...

Jättesöta!
Förstår att de lätt blir en bra stor flock:)
Påminner en hel del om fåglar som en kvinna i finladnssvenska "Strömsö" gjorde och fäste (med reså?) runt handleden som nåldyna. Den har jag haft i bakhuvudet lääänge... (Och bild i datorn tror jag.)

Karin sa...

hehe, okey Chloe, they might be tricky if one is a total beginner, I admit that. but they're small and just constructed out of three pieces, so with lots of pins and patient I think anyone could pull them off.

Eva: fågelnåldyna låter som en underbar idé! jag har bara lyckats se ett avsnitt av Strömsö och då gjorde de några fula halsband av godis och ull... men jag har förstått att de gör väldigt fina saker också :)

Eva sa...

Ja Strömsö är blandat, men med bra många guldkorn tycker en amatör som jag:)
Detta är ju en enkel idé utan beskrivning tillgänglig, men annars har de en bra hemsida med långa listor på det de gjort.
Själv har jag dock också funderingar på konstruktion av igelkott på armen...