torsdag 18 oktober 2012

NÄSTA KUDDE

Knappt var kudden från Fingerfärda klar förrän det var dags att ta itu med nästa kudde. Och den här är en beställning som måste vara klar innan jul! Jag satsar på första veckan i december, så jag hinner göra några egna julklappar också.


Mönstret är en skånsk bröllopsdyna, inventerad av Lili Zickerman och finns sedan många år som kit att köpa av Brodera Mera (just det här exemplaret kommer från Svensk Hemslöjd, som förmedlat jobbet till mig, tacksåmycket). Några av er kanske känner igen den från sommarens utställning på Waldemarsudde där den var på affischen? Jag tänker mest på den som fågelkudden. Och den är väldigt rolig att sy! Sedan de här bilderna togs i förra veckan har jag sytt dubbelt så mycket och ändrat färg på den där blekgröna blomman, till gult. Mycket piffigare.Fåglarna i mitten är så fina! Det enda problemet är egentligen att dagarna börjar bli så korta nu. Det är mycket lättare att sy i dagsljus med mörk botten, hur bra lampa man än har.

I've recently started working on this pillow for a client. It has to be done by Christmas. The pattern is an old one, a bridal cushion from the south part of Sweden. I really like the birds in the middle.

5 kommentarer:

Ylle by heart sa...

Tack för inspirationen! Det är verkligen roligt att brodera. Dina bilder är mitt ögongodis.

Emileitha/Tarja sa...

Så fint det blir..många stygn innan färdig..

Annas röda stol sa...

Åh va snyggt och duktig är du. Ha det bra./Anna

Corina sa...

Lovely design and colours!

Rustic Vintage Country sa...

That is very beautiful! x