onsdag 8 februari 2012

KONGO BABY


Häromdan skickade jag iväg den här lilla bebiströjan, äntligen färdigbroderad, till Maja som har bloggen Husmorsskolan. Hon hade kontaktat mig och undrade om jag var intresserad av att bidra till projektet Värma liten. Det går ut på att sticka babykläder till de nyfödda på Pannzisjukhuset i Kongo (kolla hur de hjälps åt på senaste stickcafét här). Men nu hade alltså Maja kommit över ett gäng bomullströjor och undrade om jag ville vara med på ett hörn. Självklart!Jag höll det ganska enkelt, med tanke på att tröjan kommer tvättas ofta, med lite broderi och lite applikation. Sen så tänkte jag att hjärtan är en universiellt tecken och att man ska bli ännu mer glad och kär i sin unge när den har tröjan på sig. Hoppas den kommer till användning!

I was asked to do a baby t-shirt for children at a hospital in Kongo, initiated by the lovely Maja over at Husmorsskolan. I wanted it to be colourful and cute.

13 kommentarer:

esther garn sa...

Jättefin blev den! ...Och förutom universella så är ju hjärtan snart högaktuella i andra sammanhang. Tack för tipset!

Kerstin sa...

Den är verkligen jättefin! Vad glad någon ska bli som får den.

ingridp sa...

så jättefint gjort

Helena sa...

Åh, så fint!

Eva sa...

Suverän!
Säger jag som sydde hjärtan på en massa fleecefiltar till Panzi i somras:)
Nu broderas sista till "Lövet" så jag ska titta "lagom" här... (Får alltid för mig att "Ska JAG? När alla andra är så mycket duktigare"...)

hennihenni sa...

Väldigt snyggt, gillar både färgerna och kompositionen!

Livskrafter sa...

Hejsan
Vet inte hur jag hittade hit men en sak vet jag bestämt. jag återkommer gärna. Så mycket fint och inspirerande du bjuder på tack
Ha det gott
Emma

Maja sa...

Tack snälla Karin - det var så roligt att du ville ställa upp! Tröjan blev vansinnigt söt, hjärtana, färgskalan, de små stygnen längs med halsringningen... ja allt!

Kram från Maja

Tiol sa...

Jättesöta, och så underbart vackra. Får man fråga vad du använt för tyg och garn?
kram//tina i Falun

Becka sa...

hej!
vad har du använt för sorts tyg till dina applikationer?

miss w sa...

Vad superduperfint det blev!!

Karin sa...

tack! :) jag har klippt ut hjärtana ur ett påslakan jag köpt på loppis (fast det var helt oanvänt). garnet är broderilin, blomstergarn till korsstygnen och sytråd till zickzacksömmen (som är gjord för hand).

Maria sa...

Blev mycket fin!