fredag 21 maj 2010

DET ÄR DET HÄR DET HANDLAR OM
Igår var det vernissage på HV Skola på Djurgården, där jag gick för två år sedan. Jag gillar att gå på elevutställningar, det brukar oftast vara riktigt intressanta tankar som får utrymme där, och man känner lite extra för det när man själv vet hur mycket slit som ligger bakom.

Tre elever hade slitit lite extra genom att göra gesällprov. Då måste man klara alla moment själv, och får inte ta hjälp av någon lärare eller handledare. En av dem var Louise Peribert, som broderat ett musikstycke för piano.

Mycket imponerande, välgjort och snyggt monterat.
Gabriella Zell hade inte gjort gesällprov, men väldigt finstämda textila sjok som svävade i rummet ut mot gatan. Kvällssolen hjälpte till att bilda vackra skuggor på väggen bakom.
De andra två gesällerna hade vävt flossor. Den här av Jenny Blomberg, som utgått från ett fotografi från 30-talet. Stiligt, välgjort, inspirerande.Jag gillade också den här väskan som Annika Johnsson i årskurs 1 hade gjort. Absolutely fabulous.Liksom A:s halsband ihop med hennes egengjorda blus. Hemslöjd möter Hollywood.Utställningen pågår till 3 juni.

Inga kommentarer: