tisdag 3 april 2012

NÅN ANNANS SKISS


De här fåglarna av Jenny Capon sitter ovanför mitt skrivbord. Hemskt fina, eller hur? Jag har klippt ut dem ur nån tidning, minns inte vilken. Eftersom jag gillar fåglar är de väldigt inspirerande och häromdan gjorde jag en egen version i applikation.


Jag ritade upp fåglarna på en liten lapp, klippte ut tyg, nålade och sydde fast med sytråd. Näbbar, ben och ögon broderades med lintråd. Det blev en liten lavendeldyna tillslut.

 


I made a small lavender cushion from a sketch by the illustrator Jenny Capon. Cute, aren't they? The owl is from somewhere else though.

6 kommentarer:

Monkan sa...

Åh har du skrivit den underbara boken!!! Boken som får mig att vilja brodera fast jag tycker att det är jättejobbigt! Det kommer att sluta med att jag köper boken i alla fall, bara för att titta på bilderna, men sämre kan man ju ha det :)

Eller, det här var ju en lagom dos broderi för mig att starta med, några fågelben och näbbar :) Otroligt söt kudde! Och ja kartfåglarna var jättefina.

sennia sa...

Det var en väldigt fin lite kudde! Kanske jag kunde prova och ha i gästrummet, fylld med ljuvlig sommarlavendel... Jag hoppas jag kan få låna en av dina skisser som du visade i ditt skissblock från London, lite tidigare. Jag behöver en "farlig" figur för en lite tjej att ha i bakfickan... Bakpå sommarklänningen som är full av snälla Alfonsapplikationer och ballonger kunde vi ha något farligt. Även om man är iiten vill man gärna vara lite, lite farlig. Klänningen är nästan klar och mottagaren kommer i kväll. Jag syr vidare. Tack och hej!

Karin sa...

oh, vem är den farliga figuren? men låt dig gärna inspireras, det blir säkert bra :)

Johanna sa...

Så snygga fåglar - jag tycker om hur du har kombinerat applikation och broderi. Enkellt, men elegant!

sennia sa...

Japp. Nu är den farliga figuren klar och hela klänningen. Titta gärna in på min blogg om du vill se vilken det var. Näst sista bilden. Fin tycker jag den blev. Precis LAGOM farlig om man är 4 år... eller mamma. Tack för lånet!

med nål och tråd sa...

så lustigt jag har också gått och tänkt på fåglar och kartor i kombination på sistone. Himla fint med dina fåglar på nåldynan!