torsdag 5 april 2012

GARDEROBSRENSNING

För nån dag sedan hade jag vårrensning i garderoben. Allt togs ut, det dammsögs och sorterades. Jag slutade räkna när jag kom till 40 stycken klänningar (det fanns fler). Jag har å andra sidan nästan inga byxor. Tillslut blev det en stor kasse med kläder som först ska bytas på ett framtida klädbyte och det som blir över får gå till second handen.Några par skor rensades också ut, dock inte dom här. Aldrig att jag skulle göra mig av med de rödblommiga! Nåt som jag heller aldrig kan göra mig av med är den här vita tunna klänningen, trots att jag bara haft den på mig ca 3 gånger sedan jag köpte den (2008 nån gång). Den är egentligen inte riktigt min stil, men jag blir lite kär varje gång jag tar fram och tittar på den. Särskilt i knapparna.
Det är roligt när man hittar saker man glömt att man hade, som den här svartvita linnekjolen. Köpt på HM i Västerås runt 2003, då hade jag den jättemycket. Nu känns både passformen och färgen fel, men jag tänkte använda tyget till en kudde eller liknande. Jag hittade också den här fantastiska nattklädesförvaringen som jag fått av mamma, arvegods från någon släkting. Det står godmorgon på den och fåglarna är ju bara för söta.Nu har det också gått lite över 3 månader sedan jag slutade köpa kläder i vanliga butiker (det enda jag köpt är ett par tights och några strumpbyxor, men det hade jag tillåtit mig själv från början). Hur går det då? Jo, för det mesta känns det bara skönt och befriande. Jag går nästan aldrig in i klädbutiker längre och de enda gångerna det varit "jobbigt" (allt är ju relativt) var i London och de gånger jag varit inne på Monki. Jag har inte ens många Monkiplagg, tycker sällan att det är nåt där som passar min figur, men det är väl nåt med hur de butikerna är uppbyggda (inredda av min brors exflickvän btw) som skapar ett köpsug hos mig. Lurigt och intressant. Det har dessutom blivit ännu roligare att handla second hand, för då får jag ju faktiskt köpa nåt. Och som ni vet är det långt ifrån alla gånger man verkligen kommer ut med några kläder från en sån butik,  eftersom det plagget man vill ha helt enkelt inte finns i ens storlek = mindre shopping. Det ska bli väldigt intressant att se hur jag känner för den här frågan vid årsskiftet. Förhoppningsvis kommer jag handla mer genomtänkt framöver.

I've been cleaning out my closet (sorry for the Eminem reference), I have over 40 dresses... is that normal? Most of the clothes will be brought to a clothes swap I'm planning with some friends. I also haven't bought any new clothes for over three months now, and most of the time it just feels like a relief.

4 kommentarer:

Eva sa...

Vilkenfärg/mönsterpalett i den klänningshögen!
Och den svartvita kjolen närmast skriker "Brodera mig!" i mina öron;D

frökenvinter sa...

Åh, den röda med vita prickar ser ju helt underbar ut! Sulle du kunna skicka mej en bild på modellen, passar den på mej är jag intresserad av att handla den :)

Karin sa...

haha, åh tack (antar jag), men den prickiga är inte till salu. bilden var mer för att illustrera min aningens för stora klänningshög... men jag såg för ett tag sen att Underbara Clara köpt en likadan på Beyond Retro (där jag också köpte min för säkert fem år sen), så det kanske går att få tag på ett till ex ;) det är en mycket bra klänning.

Löpmaskan sa...

Kul tanke att brodera på den svartvita linnekjolen. Jag har också en sån! I och för sig har jag inte tröttnat, varken på färgen eller modellen, jag är väl lite omodern...