måndag 24 oktober 2011

BRODERISYMPOSIET

Det blev en kort, intensiv och trevlig helg i Linköping. Väldigt bra initiativ, som jag hoppas återkommer och lockar ännu fler människor. Det var enligt min åsikt en lite väl saftig avgift man fick betala för att vara med, men jag tror att deltagarna fick valuta för pengarna. God mat, fika och såklart en massa broderirelaterade grejer ingick.

Så okej, såhär såg det ut för mig:


Det gäller att vara effektiv. Man måste ha ett bra tågbroderi med sig. Jag blir mer och mer förtjust i efterstygn, de är så... behändiga.


Väl framme i Linköping bodde jag på världens sötaste rosa hotell. God frukost hade de också.


Linköping by night. På väg till Hemslöjden och minglet på fredagkvällen


I butiken hade de bland annat den här modellen på Åsa Westlund-skor, som jag aldrig sett tidigare. Tyckte de såg ut som nåt slags 1700-tals sandaler?


Jag lyckades inte knäppa nån vettig bild av maten eller så, men här satt vi och åt i alla fall, i hemslöjdens lokaler. Fina takbjälkar.


Morgonen efter traskade jag tillbaka till Storgatan. Inga avstånd i den stan direkt.


De hade skyltat med broderier och gamla märkböcker. Perfekt, eftersom det var temat för min workshop.


Oh ja.


Sura katter.


Jag blev grymt imponerad över deltagarnas broderiiver och hur mycket de hann med på bara 3 timmar!


"Man får faktiskt inte doppa"


Alla sydde koncentrerat.


Utanför salen var en fin liten utställning med Britta Johansons alster.


Snygg och bra handduk.


Efter lunch bänkade sig alla i en hörsal på museet.


Tre broderikunniga kvinnor som pratade och fantastiskt vitbroderi i bakgrunden.


Lite trött på tåget hem, men jag hade laddat upp med bananer och 101 idéer. Jag blir lite matt av den tidningen ibland, fast de hade fina blomsterarrangemang inför julen så jag köpte den ändå.


Tur att jag hade så fint resesällskap...

Some pics from my weekend in Linköping. I met a lot of nice people, I mean embroidery nerds like myself. I had a workshop inspired by pattern books from the 50's and 60's. On the train ride home I was accompanied by Maria Montazami.

3 kommentarer:

Iréne JB sa...

Verkar ha varit en bra helg som jag missade. I stället för broderi var jag bl.a. ute i Mulleskogen och gjorde talgbollar ihop med barnen i det härliga höstvädret. Inte så illa det heller.

Pixi sa...

Oj vilken fullspäckad helg men verkat vara hur trevligt som helst !Så roligt att se så många broderifantaster på ett ställe!!=)

Fia Makalös Lindblom sa...

Ja, det blev ju riktigt najs! späckat med broderikunniga, bra seminarier som gör att det känns som att vi håller på med något viktigt och fint, gott käk...
fina och roliga bilder har du fått med också, så jag kommer hänvisa till dig (igen) när jag skriver själv. lyckades bara få nån bild från min workshop, som var lite klurig. svartstick är ju så pilligt utmanande och lite exakt i sin utformning, så lite svårt är det att lära ut pedagogiskt tycker jag.
dina efterstygn gav verkligen mersmak, jag håller på och gör någon slags liten lavendelkudde av min pyttebit.
kaffepannan med icke-doppet broderades färdigt härhemma under lördagskvällen, det var min brors svägerska Emma som stod för den (så hon bodde hos mig).
ja, jag hoppas vi ses snart igen! ha det så gott!