söndag 25 september 2011

MÖRKT

Klockan är inte ens nio och det är redan kolsvart ute. Tur att det finns ljusslingor, jag har tre, två i fönstret och en i bokhyllan. Favoriten är en jag gjorde till ett projekt i skolan, med vita blommor.


Det var nån speciell pressarfot man hade som drog upp undertråden så att det blev lurvigt. Ganska kul effekt, jag sydde både på styva och skira tyger. Lindade sedan tätt tätt med lintråd för att fästa det på smålamporna.

4 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Så fin! Är det olika tyger på olika blommor alltså?
Själv har jag vikt origami-liljor som jag satt som skärmar på en ljusslinga. Nu när jag såg ditt inlägg kom jag på att jag ju har några ljusslingor till liggande. Jag köpte dem på rea efter förra julen i akt och mening att pimpa dem. Kanske dags att ta tag i det nu när mörkare tider stundar.

Skarvtjärns Greta sa...

Vackert och stämningsfullt, bara det inte blir för varmt också

Meta Skoglund sa...

Just den tanken slog även mig i går kväll; så mörk det är redan. För att inte tala om i morse; då var det också väldigt mörkt. Nej säger vi, jag och lilla S, tillbaka till 1:a veckan i augusti...
Ljusslingor ja: stora S har klätt in sina i äggkartong. Samlat stöden i äggkartongerna och trätt på sina ljusslingor. Också fint!
Hemlånad från biblan ligger din bok på bordet för njutbar bläddring! Tack Karin.
/Meta

Karin sa...

origamililjor låter fantastiskt tjusigt! ljusslingan testades noga angående brandsäkerheten innan jag satte igång med sömnaden :)

och tack själv, Meta!