söndag 13 mars 2011

ATC OCH ETT ANNAT PROJEKT


Imorgon är sista dagen att anmäla sig om man vill vara med i iHannas ATC-projekt. ATC betyder Artist Trading Card och går som ni kanske vet ut på att göra ett eget litet minikonstverk (64x89 mm) som man sedan byter med någon annan. I det här fallet ska det vara broderat. Kul projekt, som man kan lägga ner så mycket eller lite tid man vill på. Jag tänkte att jag för en gångs skull inte skulle skjuta upp det till sista sekunden, utan gjorde klart mitt idag. Tog väl ungefär en timme.

Mina tankar är rätt mycket i Japan just nu, efter jordbävning, tsunami och överhängande risk för härdsmälta. Kortet får bli som en dagboksanteckning från den 13 mars 2011. Jag älskar japansk estetik, och för att det inte skulle bli för deppigt broderade jag några körsbärsblommor också.


Jag klippte ut en bit kartong i rätt storlek, för att få lite stadga. När textilcollaget var klart vek jag tyget runt det, tejpade på baksidan och sydde fast.Jag försöker också fästa den här lilla gynnaren på ett par trosor. När jag såg att det fantastiska mönstret var mars månads stitch along på Feeling Stitchy kunde jag inte låta bli att göra en egen variant. En broderande bläckfisk? Yes please!

9 kommentarer:

Eva sa...

Tänk att få vara en bläckfisk! Vad mycket man skulle hinna sy då:)

iHanna sa...

Kul att du är med och byter ATC tycker jag! Finns även ett internationellt vykortsbyte på min blogg, om du är sugen på ännu fler kort denna månad! :-)

Karin sa...

aha, bra tips! det ska jag kolla upp. vore kul att se andras kort också, kanske på fejan?

Thepas sa...

Jag är en ganska ny läsare och tycker att du gör så himla fina saker! Jag skulle också vilja brodera mera men min kunskap sträcker sig till korsstygn typ. Jag efterlyser inlägg om hur man syr de olika stygnen, som visar på teknikerna.

Karin sa...

tack, det var roligt att höra! jag har visat hur man syr efterstygn, schattersöm, ensidig och dubbelsidig plattsöm, anundsjöstygn... kanske nåt mer, om du går in under de etiketterna kan du hitta förhoppningsvis informativa bilder. annars finns en förteckning med allt samlat i min bok. men det kan mycket väl bli fler inlägg om stygn! särskilt om läsarna efterfrågar det :)

TvåÄndsStickan sa...

inhandlade din bok förra veckan, DEN ÄR UNDERBAR! Tack för en härlig inspirationsbok!

Maria sa...

Jag ska börja med min ATC idag. Vill inte heller vara i sista minuten...(fast det känns nästan som om jag är det)

*Anita* sa...

Och jag blev den lyckliga mottagaren av ditt ATC-kort med japanska förtecken!
Tack fina du. Det kändes helt rätt med tankar på Japan i dessa tider. Och härligt att vårens körsbärsblom fick plats i spillrorna.
Anita i Göteborg

Karin sa...

kul att du gillade det Anita! :) jag tror att Japan kommer vara i våra tankar lång tid framöver