fredag 4 juli 2014

FORSA FOLKHÖGSKOLAJag har redan börjat gå in i halvt semestermode den här veckan (dvs ägna mer tid åt att baka, sy kläder och gå på matinébio med mamma än åt att jobba), men såhär sent på fredag eftermiddag blev det ändå av att jag la in och redigerade bilderna från förra veckans kurs på Forsa folkhögskola. Ett sånt härligt ställe! Vi höll till i den gamla fina skolbyggnaden. Ljusa, fina lokaler, som även rymde lapptäckskursen (bilden nedan, med kursledaren Charlott Sundahl som har Mossby Quiltshop i Kumla), vävkursen, tygtryck och de som gick på kursen "Samla kraft". Silversmidet höll till i en annan byggnad, som jag tyvärr inte hann gå och kolla in.Fint litet broderi som hängde på en vägg.


Jag hade laddat upp med inspirationsmaterial, men det var ingen brist på fantasin hos de supertrevliga och kreativa deltagarna. Under de tre dagarna producerades armband, muddar, mobilfodral och mycket mer.


Fotostund och genomgång sista dagen.


Nåldyna i väntan på stoppning och blivande mobilfodral. Jag älskar hur knapparna förvandlades till blommor.


En annan blomma, brosch inspirerad av boken Brodera på ylle. Visst blev den söt?Applikationsbroderi inspirerat av en kudde broderad med lingarn, troligtvis från 50- eller 60-talet (mönstret syns lite bättre på en av de övre bilderna). Ett bra exempel på hur man kan förnya gamla mönster och göra något helt eget.


Sist men inte minst har vi ett exempel på näversöm! Går det att brodera på näver? Jodå, det gick alldeles utmärkt. Det gick även att sy fast ett pampigt snörmakeri från en nedlagd sybehörsaffär, pärlor samt ett tyg till bakstycke. Det är så roligt att ha kurser, eftersom jag får så mycket inspiration tillbaka från deltagarna. Så tusen tack ni som var med!

1 kommentar:

Pysselfarmor sa...

Å så fina saker som skapades. Förr i tiden dekorerade man dopkassarna som var av näver ...se exempel här

http://www.digitaltmuseum.se/things/dopkass/S-NM/NM.0179939?query=n%C3%A4ver&js=1&search_context=1&page=3&count=744&pos=50