fredag 7 juni 2013

BRODERISYMPOSIUM I HÖST


Det där som jag skrev om nyligen, som jag laddade inför, är att sätta igång och brodera marbosöm. Det är en teknik jag inte gjort direkt tidigare. Men den påminner en hel del om hallandssöm, fast med fler roliga detaljer (som de söta fåglarna på bilden här).
Detta ska vara med på den workshop om landskapssömmar jag ska hålla på det broderisymposium som går av staplen på Borås museum den 14/9. Och eftersom Borås ligger i Västergötland måste ju marbosömmen vara med! Symposiet äger rum 9-17, kostar 800 kr och för det får du föreläsningar, lunch, fika och välja en eller flera workshops att delta i. Förutom undertecknad kommer även textilkonstnären Pasi Välimaa och folkdräktsexperterna Monika och Gillis Jimheden att hålla roliga workshops. Du kan även se utställningen "Folkdräkter i närbild" som visas på museet. Visst låter det kul?! All info, tider och hur du anmäler dig finns på Slöjd i Västs hemsida.

I will be part of a day full of embroidery at Borås museum on September 14th. My workshop will be about traditional Swedish embroidery, like the Marbo Stitch, which comes from the region of Västergötland where Borås is located. Now I just have to make some samples of that type of embroidery!

Inga kommentarer: