måndag 30 juli 2012

TECKNINGSMUSEET

Häromdan var vi på Teckningsmuseet i Laholm, ett av mina favoritmuseum i Halland. De hade en utställning med tre hyfsat nya illustratörer


Anna Giertz, Alexandra Falagara och Beata Boucht. Jag gillade de två senare mest, Alexandra för hennes grafiska och direkta stil och Beata för det galna myllret av detaljer och stilar. Har alltid älskat bilder med mycket detaljer och de bästa av hennes kunde man stå och titta på länge och hela tiden upptäcka nya saker. Beata Boucht har även börjat illustrera mycket för DN, kanske har ni sett hennes porträtt av Doris Lessing och CJL Almqvist? Hennes exjobb från Konstfack var mycket bra, det handlade om Linnés dotter som själv ville bli biolog/botaniker men som det inte direkt fanns plats för på den tiden. Bilderna finns här.

På Teckningsmuseet har de också en väldigt fin barnateljé. Fast jag tror att man får sitta och pyssla där även om man är stor.Vika dinosaurier eller askar.Pennor, kritor, papper, saxar... allt man behöver.


De hade haft en workshop om hur man gör animerad film med en rolig liten gubbe.Världens finaste regnbåge. Och utanför museet stod en cykel med mitt namn på! En sån borde jag ju ha.The other day we went to the small town Laholm and The Drawing Museum that's located there. They had an exhibition with three very talented young artists (please click on the links above to see their portfolios). The museum also has a pretty cool studio for kids, where one can sketch, cut paper or make animated film. Outside I saw a lovely bike with my name written all over it.

6 kommentarer:

Maria sa...

Härligt med teckningsinspiration!

Futu sa...

Laholm! Därifrån är ju jag!
Bor dock inte kvar längre.

Kajsa sa...

Hej, här är en kommentar som inte handlar om teckningsmuséet (även om det är suveränt). Jag försöker att förstå det där med stramalj, det sägs att man kan göra väldigt fina sittdynor och jag vill gärna pröva men frågan är kort och gott hur? Vad skiljer stramaljväv från t ex Aidaväv, syr man med vanliga korsstygn eller på annat sätt? Vilka garn är bra att använda? Jag är van textilslöjdare men skulle mer än gärna få tips och råd om det här med stramalj! Tack för en jättefin blogg!
//Kajsa

Unknown sa...

Haha vad roligt, den lila snöflingan klippte jag när vi var där för 2 veckor sedan.
Fin utställning för övrigt och lokalerna är fantastiska!
/Hanna.

Karin sa...

Hanna: va kul! Den var jättefin :)

Kajsa: stramalj skiljer sig lite från aidaväv. Dels för att man kan lägga den ovanpå ett annat tyg, brodera och sen ta bort stramaljen så att bara korsstygnen är kvar. Och dels för att man brukar täcka hela stramaljen, den är genombruten på ett sätt som gör att man inte kan lämna delar utan stygn (som med aidan, om du förstår?)
Man brukar som sagt sy korsstygn eller petit point (som ett halvt korsstygn), med så pass tjockt ullgarn att det fyller ut och man får en hel slät yta. Som en stolsdyna, eller kudde.
Hoppas det var tillräcklig förklaring! Annars: sök på petit point eller needlepoint på YouTube.

Kajsa sa...

Tack! Nu vet jag var jag ska börja!